Mangomousse

Hvis du trenger et streif av sol i snøføyka, er dette desserten å lage i helgen. Den er ikke så vanskelig, men trenger noen timer i kjøleskapet for å stivne. Gjerne over natta.
Oppskriften fant jeg på pepperkorn.no. Pasjonsfrukt er ikke så lett å få tak i, men du finner det ofte i innvandrerbutikker. Har du ikke en slik i nærheten, kan du heller blande litt av mangopureen med noen skjeer creme fraiche eller pisket krem, og toppe med det i stedet.

Nok til 6.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter - pluss noen timer til å stivne.

Dette trenger du

  • 2 modne mangoer (den skal gi etter for et lett press når du holder den i hånden. Fargen på en mango har ikke noe med modenheten å gjøre.)
  • 3 plater gelatin
  • 1 1/2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl yoghurt naturelle
  • 3 dl kremfløte

Dette trenger du til sausen

  • 4 pasjonsfrukter
  • 4 ss sukker
  • 8 ss vann
  • eventuelt noe basilikum til pynt

Slik gjør du

Skrell mangoer og kutt fruktkjøttet i biter. Ha kjøttet i en kjele og dekk med vann. Kok i 10 min.



Sil fra vannet og miks til puré i stavmikser. Avkjøl. Sett litt til side hvis du skal lage en annen topping enn med pasjonsfrukt.



Bland i melis, sitronsaft og yoghurt. Legg gelatinplater i kaldt vann.

Pisk fløten stiv. Smelt gelatinplatene i en kjele med litt vann og hell gelatinen forsiktig i mangopureen mens du rører. Vend inn i fløten.

Fordel moussen i glass og sett kaldt.

Del pasjonsfruktene og ha innmaten i en kjele sammen med sukker og vann.

Kok i 10 min og sett kaldt.

Ved servering toppes moussen med pasjonsfruktsaus og eventuelt basilikumblader. Eller en kremblanding, eller creme fraiche-blanding med litt av mangopureen.

#oppskrift #mat #dessert #mangomousse

2 kommentarer