Torsk creme kaviar

Jeg har fått en ny vane. Jeg spør folk jeg treffer på min vei hva de spiser til hverdags. Hvilke retter som er bankers hjemme hos dem. (Og send meg gjerne tips til enkle, gode hverdagsretter jeg kan dele med alle her bloggen!)

Dette tipset fikk jeg av venninne Randi. En meget enkel fiskerett; Torsk, fløte og en halv meter kaviar, som hun sa.

Jeg sjekket om det lå noen varianter av denne ute på nettet, og fant denne med creme fraiche på en svensk matblogg kalt Linneas Skafferi. For en effektiv og god fiskemiddag det ble! 🙂

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Tre av fire i husholdningen vår elsker kaviar (jeg er den ene som skiller meg ut). Så for at denne ikke skulle bli for kaviarish for meg, nøyde jeg meg med et par spiseskjeer. Det ble helt perfekt. Da smakte den litt hav, men ikke bare kaviar.

Kaviarelskerne var også fornøyde, men det er sikkert mulig å bruke litt mer i oppskriften hvis hele familien er glad i det pålegget.

Dette trenger du

400-800 gram torsk uten skinn og bein. Vi bruker ca 500 gram.
1 beger creme fraiche
2 ss kaviar eller mer
2 ss dill finhakket, eller1 ts tørr
1 ts sitronpepper
1 ts salt
potet eller ris
revet gulrot eller noe annet grøntaktig

Slik gjør du

Sett ovnen på 220 grader. 

Legg torskefilet i en ildfast form. 

Bland resten av ingrediensene i en bolle. Legg i klatter over fisken. 

Den skal steke midt i ovnen i ca 20 minutter.

I mens koker du ris eller potet, eller steker potet og finner frem noen grønnsaker..

Dinner time!

#oppskrift #mat #middag #torsk #fisk #torskcremekaviar

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

9 thoughts on “Torsk creme kaviar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top