Fisk i sekk

Fisk med tilbehør pakket inn i bakepapir eller folie – i ovn eller på grill – kommer i mange ulike farger og former. Denne deilige pakken er med torsk, løk og fennikel. Samt tynne skiver av potet, og smør, sitron og litt hvitvin.

Det viktigste med denne er å skjære potetene i veldig tynne skiver, slik at de er møre når fisken er ferdig. Eventuelt kan du skjære dem i skiver og koke dem i 5 minutter først før du har potetene i sekken.

Det som også er fint med disse pakkene, er at du kan gjøre dem så barnevennlige du vil. Liker minsten bare gulrot? 1 potet, litt fisk og 1 gulrot i sekken hans.  

Jeg har kjøpt en flaske redusert hvitvin (vinichef) som du blant annet får på Meny, eller andre butikker med godt utvalg. Den varer en evighet, og da har du alltid vin til matlaging tilgjengelig. Den finnes i en rødvinsvariant også. Jeg syns det er håpløst å skulle åpne en flaske vin bare for å ha en liten klunk i en rett, så disse vinichef-flaskene er helt geniale. Alternativt kan du bytte ut vin med fiskebuljong, og røre ut en kvart terning med et par spiseskjeer oppvarmet vann.

Denne retten syns jeg er en fin gjesterett også – kult med disse sekkene rett på tallerkenen. Og lettvint!

Du finner selvfølgelig hele herligheten pluss andre herlige hverdagsmiddager på matappen min.   

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.

Dette trenger du

4 toskefileter uten skinn og bein (pakke 400 gram)
12 små poteter, f.eks. amandinepoteter (jeg regner 2-3 poteter i pakken per voksen, 1 potet til et barn)
1 fennikel
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
salt og pepper
4 ss olivenolje
2-3 dl utblandet hvitvinsekstrakt, eller hvitvin eller 1/4 fiskebuljongterning med litt vann
1 sitron
persille
litt smør

Du trenger også bakepapirark og bomullstråd. 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær løk, poteter og fennikel i tynne skiver.

Slik behandler du fennikel: Skjær av toppene/stilkene, fjern det ytterste tykke skallet, skjær fennikelen i to og fjern den trekantete kjernen nederst på hver halvdel, slik du ser det er gjort på bildet over. Resten kan du kutte i smått.

Potetene kan du eventuelt koke i 5 minutter først (etter at du har skjært dem i tynne skive). Amandinepoteter trenger du ikke skrelle, de spises med skallet på.

Hvitvinsekstrakten håndterer du slik: 1 ts ekstrakt blandes ut med 2-3 ss vann.

Fisken skjærer du i terninger.

Spre potetene litt utover i midten av bakepapiret. 

Legg 1/4-del av løk- og fenikkelbitene + litt hvitløk oppå potetene.

Salt og pepre, og drypp litt olivenolje over grønnsakene. Cirka 1 spiseskje per pakke.

Legg fisken oppå grønnsakene, salte og pepre den også.

Skvis 1/2 – 1 ss sitron over fisken, hell over hvitvinen eller buljongen, og ha på litt persille.

Legg gjerne et klatt med smør helt øverst.

Surr sammen sekken etter beste evne med bomullstråd.

Sett pakkene rett på rist, eller ha de i en ildfast form.

Inn midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

En fantastisk fin forundringspakke er på vei til en tallerken nær deg!

#middag #oppskrift #mat #fisk #fiskisekk #fennikel #torsk     
  
 

     

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Fisk i sekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top