Terteskjell med reker og bacon

Jeg har arvet interessen for matlaging etter min mor. Og i likhet med mamma er jeg ikke så veldig opptatt av forretter. Har vi gjester, blir det stort sett hovedrett og dessert.

Men jeg husker da jeg var liten, sånn på 70/80-tallet, at hun av og til slo til med terteskjell til forrett – fylt med hvit saus, erter og fiskepudding. Det var stas, og jeg syns de var så fine.

Terteskjell får du fortsatt kjøpt i butikken, og det er egentlig bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan fylle dem med.

Her har jeg brukt den gamle slageren fra barndommen med en liten tvist. Sausen er har fått litt mer edge med dijon-sennep i, og ertene får følge av bacon og ferske reker. Det var populært!

Nok til 6 terteskjell       

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 15-20 minutter.

Dette trenger du

1 pakke terteskjell, det er 8 i pakka
2 ss plantemargarin /smør
2 ss hvetemel
4 dl melk, lettmelk eller h-melk
salt og pepper
ferske reker, rundt 200 gram, ferdig renset
1 pakke bacon, gjerne i små biter eller skogsbacon  
1-2 never frosne erter
eventuelt litt dill til pynt

Slik gjør du


Hvis du ikke har renset rekene, starter du med det.

Sett stekeovnen på full guffe. Legg bacon på bakepapir, og sett i midten av ovnen med en gang. Pass på – når ovnen blir varm, blir baconet fort stekt. 

Når baconet er ferdig stekt setter du det til side. Klipp det opp i smått når det er litt avkjølt, hvis du ikke har kjøpt smårettbacon. 

I mellomtiden lager du hvit saus ved å smelte plantemargarin/smør i en middels/liten kjele på middels lav varme.

Med en gang  smøret er smeltet har du i hvetemel, og pisker det du klarer til det blir en fin, gul grøt.

Spe på med litt og litt melk, mens du hele tiden pisker. La gjerne sausen tykne i mellom hver gang du sper på melk.    

Når du har hatt i all melken, kan du ha i en spiseskje med dijonsennep, og salte og pepre etter smak.  

Når du har tatt ut baconet kan du justere temperaturen og steke terteskjellene etter anvisning på pakken.

Ha frosne erter og baconbiter i den hvite sausen. Når ertene er varme, er sausen klar.

Øs saus med bacon og erter opp i skjellene, og legg noen ferske reker på toppen.

Pynt gjerne med litt dill. 

#terteskjell #smårett #forrett #hvitsaus #dijon #reker #bacon #erter #oppskrift #mat 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

5 thoughts on “Terteskjell med reker og bacon

  1. Det var et kjekt tips. Men husk at “i forhold til” betyr “sammenlignet med”. Her hadde det holdt med et “for”…

  2. Takk for en ny smaksopplevelse
    Det jeg alltid har brukt er terteskjell fylt ned
    fløtefiskepudding skåret ismå terninger i hvit saus med reker smaksett med salt og pepper legges i terteskjellene med frisk dill over
    Hilsen Jan

  3. Baldness Propecia Research Pediatric Amoxicillin Aacifemine Clomid Je [url=http://cpsmeds.com]cialis[/url] First Medicine Pharmacy Store Canada Is Amoxicillin In Penicillin Family

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top