Fransk fiskepai

Jeg bruker ikke hurtigris som tilbehør hjemme hos oss. Det er noe med konsistensen som jeg ikke liker.

MEN. I alt-i-ett-former syns jeg det fungerer kjempebra! Prøv f.eks. disse geniale Tex-mex-kotelettene.

For ikke å snakke om denne fiskepaien, som like gjerne kan serveres til gjester på en søndag. Den smaker gull!

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter. Hvorav 30 minutter er i ovnen hvor den lager seg selv.

Dette trenger du

2 stk purre
40 gram smør
4 dl grønnsaksbuljong eller fiskebuljong (1 terning pluss vann)
1,5 dl ukokt hurtigris
4 torskefilet uten skinn og bein (ca 400-500 gram)
1 beger creme fraiche, 3 dl
2-3 brødskiver
3 ss parmesan
salt og pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader

Vask og skjær purren i smått. Bruk alt sammen.

Surr purren i en kjele sammen med smøret i ca 5 minutter.

Ha buljong, creme fraiche og hurtigris i kjelen.

Surr et par minutter til.

Hell alt i en ildfast form.

Kjør brødskiver og parmesan til smuler i en stavmikser.

Ha fisken oppå.

Salte og pepre.

Dryss smulene av brød og parmesan over og stek på 200 grader i 30 minutter.

Oh lykke! Middagen er klar.:)

 

#torsk #fiskepai #franskfiskepai #oppskrift #middag #mat #hverdagsmiddag #søndagsmiddag

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

10 thoughts on “Fransk fiskepai

  1. Så godt og enkelt det så ut!
    Vet du om man kan bruke vanlig ris også? Eller er det et poeng at det er hurtigris
    Julia

  2. Julia: Hei! Du kan sikkert bruke vanlig ris, men da ville jeg kokt den på forhånd, og brukt 3-5 dl. Hurtigrisen “hever” seg i retten mens den er i ovnen, og det gjør nok ikke vanlig ris. Lykke til!:-)

  3. Anne Marie: ja, ikke sant? Jeg ble overrasket av hvor godt det fungerte med hurtigrisen. Og det smakte så deilig! Må lage den igjen snart jeg også.:)

  4. Nok en gang en super rett fra bloggen:) Byttet ut torsk med sei, supplerte med litt gulrot i tillegg til purreløk. Og kokte litt asparges som tilbehør. Og Toro er ikke savnet her i huset…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top