hits

Asiatisk laks med nudelsalat

Dette er en superrask fiskerett som smaker restaurant og eksotiske ferier.

Du kan selvsagt velge en annen type nudler, eller ris for den saks skyld - og helt andre grønnsaker. Men denne kombinasjonen fungerer i hvert fall veldig bra. Risnudler får du i både bred og tynn variant, ta den du liker best. 

Kjøp laks uten skinn og bein - slå gjerne til med litt salma hvis du har anledning til det.

Jeg lar være å marinere laksen til mine to små, og de får nudler og grønnsaker hver for seg. De er ikke så begeistret for blandet mat, men foretrekker å spise en og en ting. Sånn er det her.

Denne og mange andre gode hverdagsretter finner du på min matapp. Den kan du bruke både som kokebok og handleliste, og den finnes i AppStore og på Google Play.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20 minutter.

Dette trenger du

4 stk laksefilet uten skinn og bein
5 ss soyasaus
5 ss riseddik det finner du i eksotiskhylla i de fleste butikker nå  
2 ss brunt sukker
1 pakke risnudler ca 250 gram
vårløk
chili
frisk spinat
koriander
sesamfrø hvis du vil/har
sesamolje hvis du vil/har 

Slik gjør du

Sett på vann til nudlene.

Kok opp eddik, soyasaus og sukker i en liten kjele.

La koke til sukkeret har smeltet.

Hell den varme blandingen over laksen, og la stå en fem minutters tid.

Mens fisken marinerer kan du grovhakke spinat, rive av noe korianderr, skjære opp litt vårløk, og skjære opp litt chili. Rens chilien for frøene inni først, så blir det ikke så kruttsterkt. (Jeg bruker ofte engangshansker eller plastposer på hendene når jeg renser chili, for hvis du kommer borti øynene etterpå er store deler av den dagen ødelagt...;-))

Sett stekepannen på middels høy varme.

Når vannet koker legger du i nudlene etter anvisning på pakka.

Stek laksen i nøytral olje eller plantemargarin ca 5 minutter på den ene siden.

Snu og stek videre i cirka 3 minutter på den andre siden. Hell over resten av marinaden, og la den karamellisere seg mens du steker.

Dryss gjerne litt sesamfrø over fisken.

Klipp opp de ferdige nudlene i litt mindre biter, og bland med salaten.

Drypp gjerne litt sesamolje over salaten ved servering, og server f.eks. med ekstra soyasaus til fisken.

 

#oppskrift #laks #asiatisklaks #nudelsalat #middag #fisk    
 




  

Print

4 kommentarer
Hege Linneberg

Hege Linneberg

Valget falt på denne idag. Og jeg drister meg til å si at det var ekstremt godt! Tusen takk! Dette blir en ny favoritt her :)

Hege Linneberg: ikke sant? Jeg syns også den var utrolig god. Smart måte å marinere på - har ikke vært borti det tidligere.:) Så bra at du likte det!

Laget asiatisk laks til venninne gjengen forrige uke. Den var enkel å lage og alle syntes retten var knallgod. Har sendt linken til alle😄 enkle og sunne retter du har på bloggen din. Gleder meg til å prøve ukas oppskrifter👍

Anonym: Det var utrolig stas å høre! Setter stor pris på en slik tilbakemelding, og håper du finner andre retter på bloggen som også faller i smak.:)

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter