Pære after eight

Jeg elsker retter som minner meg om barndom, om mammas mat og om mormors mat. Det kan til og med være retter som ingen av de laget, men som likevel er fra deres generasjon. Ferskt kjøtt og suppe, lapskaus, kjøttkaker og puddinger  i alle former og farger. Og hvor ble det av geleen? Den er altfor lite brukt nå for tiden.

Dette er en dessert som sklir rett inn i disse tradisjonene. I tillegg er den laget på et øyeblikk. Vi hadde aldri denne, men vi hadde ofte pære med krem, eller fruktcocktail med krem.  After eight ble servert de voksne til kaffen.   

Denne faller i smak både hos tradisjonsfreakene som meg selv - og egentlig alle andre som liker dessert.Fra kjøkkenbenk til dessertbord, 15 minutter.

Dette trenger du

hermetiske pærer
vaniljeis (eller krem)
After eight sjokolade 

Slik gjør duSett stekeovnen på 200 grader.

Legg en 1/2 pære til hver i en ildfast form. Enten i en stor form, eller i små porsjonsformer.Hell over litt av sukkerlaken, og legg en after eight sjokolade på hver pære.Sett i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, eller til sjokoladen smelter og pæra er gjennomvarm.

Server med is eller krem, og har du noen basilikumblader til overs så kan du godt velsigne desserten med et par av disse også.

#dessert #pæreaftereight #hermetiskepærer #vaniljeis #aftereight #oppskrift

 

 

 

Print

4 kommentarer
 • Saandrra23 11.03.2015 kl.02:36

  Så koslig blogg og bilder😊 den desserten hørtes kjempe god ut,må prøves en dag!😊 besøk gjerne min blogg😊
 • Siri Fossing 11.03.2015 kl.09:01

  Saandrra23: Tusen takk! Ha en fin dag!:)
 • Iselin Renée 11.03.2015 kl.10:33

  det så herlig ut :)
 • Siri Fossing 11.03.2015 kl.11:20

  Iselin Renée: Ja, og veldig enkelt!:)