Maisbrød med chili og ost

Jeg har jaktet på et brød som tilbehør til en litt spicy gryte, som smaker litt mer enn - vel - bare brød. Selv om jeg er veldig glad i all slags karbohydrater (særlig de fra nybakt brød) så er det moro å av og til sette noe på bordet som bidrar med mer enn det.

Så snublet jeg over dette brødet. Oppskriften er fra Jamie Oliver, med jeg regner med at han er inspirert av sørstatenes utallige oppskrifter på maisbrød han også.

Konsistensen her blir en slags blanding av brød og kake. Og den er fylt med løk, mais, cheddar og chili. Brødet serveres lunt, og er veldig saftig.

Maismel får du kjøpt i f.eks. innvandrerbutikker, men du kan også bruke Polenta, som de blant annet selger på Meny.  

Nok til et brød.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 min forarbeid, 35 min i ovnen + 15 minutter til avkjøling.

Dette trenger du

2 løk
2 maiskolber (eller 2 små bokser med mais)
4 egg
325 gram maismel eller polenta
2,5 dl h-melk
1 ts bakepulver
6 ss hvetemel
grovt havsalt, ca 1 ts
svart pepper, ca 1/2 - 1 ts
140 gram cheddar, eller annen gulost som smaker litt
3 - 5 grønne chili, eller mer - avhengig av hvor glad du er i chili
smør/plantemargarin

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Surr løk hakket i smått i smør/plantemargarin i en stekepanne i 15-20 minutter på middels lav varme.  

Løken skal bli myk og nesten karamellisert.

I mellom tiden kan du rense maiskolbene for mais.

Etter 15-20 minutter har du maisen i stekepanna sammen med løken, og lar det surre i 5 minutter til.

Sett panna til side så den kan avkjøles litt.

I en bolle kan du blande lettpisket egg, maismel (eller polenta), melk, bakepulver, hvetemel, salt og pepper - pluss nesten all osten (revet). Spar litt av osten til å ha på toppen av brødet, ca 1/4.

Bland godt, og bland så i løk- og maisblandingen.

Kutt så mye chili du vil ha, og bland i bollen. (Jeg renser chilien for frøene inni først.)

Spar en chili som du kutter i ringer for å ha på toppen av brødet.

Smør en vanlig rund kakeform med formfett e.l., og ha bakepapir i bunn.

Ha deigen oppi, trykk ut og ned til en fin flate.

Legg chiliringene fra den siste chilien oppå.

Stek på 200 grader i 35 minutter. 

Etter 25 minutter kan du ta formen ut og ha på resten av osten, før du steker brødet de siste 10 minuttene.

Cornbread, baby!

La stå å kjøle ned i ca 15 minutter, før du serverer. Er best når det serveres lunt.

Er det brød igjen, kan du varme restene i tørr stekepanne dagen derpå til frokost. For eksempel.

 

#maisbrø #cornbread #jamieoliver #chili #cheddar #løk #brød #tilbehør #matfrasørstatene

 

 



 

  

Print

4 kommentarer
  • Silje Eriksen 12.03.2015 kl.10:13

    Å så godt det så ut :-)
  • Siri Fossing 12.03.2015 kl.10:32

    Silje Eriksen: Ikke sant? Deilig!:)
  • Marita 15.03.2015 kl.11:43

    Trur du det går an å lage det utan kveitemjøl? Slik at det blir fritt for gluten? 😊
  • Siri Fossing 15.03.2015 kl.12:05

    Marita: Ja, vet du det tror jeg sikkert går helt fint! Det er jo uansett ikke så stor mengde. Bare ta litt ekstra maismel, f.eks.:)