Marsipanpannekaker

Eller en Crêpe blir vel dette, egentlig. I Frankrike selges de tynne, sprø pannekakevariantene gjerne på egne Crêperier, søte med f.eks.syltetøy og creme fraiche, eller usøtede med f.eks. bacon, røkt laks e.l.

Våre pannekaker er litt tykkere, men det er ingen grunn til å ikke slå seg litt mer løs - og bevege seg bort fra blåbærsyltetøy og sukker med denne varianten også.

Til denne desserten bruker jeg 1/4-del av den vanlige pannekakerøren som ligger ute på bloggen allerede. Det røra er ganske stor, den gir 16 pannekaker. Den egner seg dessuten veldig godt å f.eks. fryse.

Så du kan f.eks.lage røra, og fryse resten til et annet pannekakemåltid.

I skikkelig god påskeånd har jeg laget en appelsinsirup til å dryppe over her. Men du kan f.eks. også bruke tyntflytende honning.



Nok til 4 pannekaker.

Fra kjøkkenbenk til dessertbord, 10-15 minutter (hvis du har ferdig pannekakerøre.)

Dette trenger du

1/4-del av denne pannekakerøra
50 gram revet marsipan
2 dl ricottaost
2 ss sukker
1/2 ts revet sitronskall (eller 1 appelsinskall)
1 ts vaniljesukker, eller frø fra 1 stang

Slik gjør du


Riv marsipanen grovt på et rivjern. (Det er lettest hvis marsipanrullen har ligget kaldt i kjøleskap)

Bland inn i pannekakerøra.

Bland sammen ricotta, sukker, vaniljesukker (eller frø fra stang) og finrevet sitronskall (bare det gule).

Stek pannekakene på middels varme på begge sider.

Server pannekakene med ricottakrem og drypp av appelsinsirup.

Friske bær har heller aldri tatt seg dårlig ut på en tallerken.

 

#marsipanpannekaker #pannekaker #appelsinsirup #mascarponekrem #påskedessert #dessert #dessertoppskrift

 

 

 

Print

3 kommentarer
  • tommy 26.03.2015 kl.17:05

    ser gott ut
  • 27.03.2015 kl.09:33

    Fristende oppskrift :)
  • Siri Fossing 27.03.2015 kl.09:35

    Anonym: Ja, og mektig godt! God påske.:)