Mormors mandelsukkerbunn

Jeg teller ned til 17.mai med litt kakebakst, og tar for meg familiens favorittkaker.

Allerede ligger oppskriften på 70-tallets Kokosbollekake ut på bloggen, en favoritt blant både store og små.

Her får du oppskriften på en mandelsukkerbunn min mormor brukte å lage. Sukkerbrød er godt som kakebunn, men mandelsukkerbunn er enda bedre! Den blir så saftig og deilig, og får nesten en marsipanaktig konsistens.

Dessuten er det utrolig greit med kaker du bruker 5-10 minutter på å piske sammen, før den stekes. Veldig lettvint!

Oppå kakebunnen kan du ha det du vil. Til 17.mai er det fint med krem pluss røde og blå bær. Eller du kan la flagget ta seg av de fargene, og blande litt pasjonsfrukt inn i kremen før du topper med noen biter av mango.

Jeg ser for meg at en blanding av krem og vaniljekrem og jordbær også er supergodt... Bruk det du liker best!



Fra kjøkkenbenk til kakebord, 50 minutter. 5-10 minutter forberedelser, 30-40 minutter i ovnen.

Dette trenger du

4 egg
200 gram sukker
200 gram mandler
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

fløte til krem
frukt eller bær

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 170 grader.

Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.

Bland inn mel og bakepulver.

Mandlene skal males, og jeg har en mandelkvern liggende i en skuff et sted.

Men jeg tar de heller på full guffe i stavmikser, og det funker kjempefint.

Bare se!:)

Pisk mandelsmulene også inn i blandingen.

Jeg legger bakepapir på bunnen av kakeformen, før jeg fester formen på bunnen. Så bare klipper jeg av det bakepapiret som stikker ut.

Hell massen i formen og stek på 170 grader i 30-40 minutter. Jeg har en litt gammel ovn, så min trengte nesten 40 minutter.

Bruk noe spisst, en kakenål, strikkepinne - eller som meg - et steketermometer. Stikk den ned i kaken på midten. Er det kliss på nålen når du tar den opp, så kan den stå litt til.

Løsne rundt kanten av kakeformen med en kniv før du tar av formen.

Legg et kakefat oppå mandelsukkerbunnen slik at mandelsukkerbunnen kommer opp-ned på kakefatet.

Fyll på med krem og frukt og/eller bær.

Easy-peasy!

 

#kake #mandelsukkerbunn #mormorsmandelsukkerbunn #festkake #oppskrift #kakeoppskrift

 

 

Print

2 kommentarer
  • Kristin 16.05.2015 kl.11:55

    Kan man bruke noe annet enn hvetemel i

    mandelkaken for å få den glutenfri?
  • Siri Fossing 16.05.2015 kl.12:30

    Kristin: Jeg tror du bare kan droppe det. Eventuelt litt potetmel?