Ketchupen har asiatiske aner, og det var på tidlig 1800-tallet at tomatketchupen først så dagens lys. I 1876 lanserte Heinz en tykkere, litt søtere saus, og jeg liker å tro at det var omtrent slik som denne jeg gir deg oppskrift på her at de mente det skulle smake.
Vi går grillsesongen i møte, og det meste kan kjøpes ferdig, det er bare å slenge pølsene, de krydrede potetene eller det ferdigmarinerte kjøttstykket på.
Men om du ikke liker å boltre deg så veldig med tilbehøret, anbefaler jeg likevel at du prøver deg på en egenmekka ketchup. Den lager seg nesten av seg selv, og er en fryd å servere.
Hvis du er invitert på grillfest er det også en genial gave å ha med til vertskapet. Du kan lage den i god tid også, den holder en tre ukers tid i kjøleskap, og den kan fryses. Prøv og se!
Fra kjøkkenbenk til hagebord, 1 time og 10 minutter. 5 minutters forberedelser, 1 times putring på ovnen, og 5 minutters etterarbeid.
Dette trenger du
1 boks hakket tomat, 400 gram
1 løk ikke den største du finner
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpure
1,5 dl brunt sukker
1 dl eplecidereddik
1/2 rød chili uten frø
litt salt, f.eks. 1/2 teskje
Slik gjør du
Skjær løken og chilien (fjern frøene inni først) i biter. Ha alt i en gryte, og la det putre på lav varme i ca en time. Rør av og til.
Avkjøl noe og bruk stavmikser i gryta så ketchupen får ketchupkonsistens.
Og vips, du kan glede maten og magen med hjemmemekka ketchup.
#ketchup #tomatketchup #tilbehør #grill
Kor lenge held ein slik ketsjup seg i kjøleskapet?
Per: Hei! Den holder ca 3 uker. Den kan også fryses.:)
Doryx Amex Cod Accepted [url=http://nefoc.com]causas de propecia[/url] Metronidazole 500mg Tablets Amazon