Rabarbrakake

Rabarbra er sommer og det er barndom. 

Da vi var små ble ofte lillebror og jeg sendt avgårde for å plukke rabarbra bak en gammel og forfallen låve i nærheten av der vi bodde. Vi plukket så mye vi kunne bære med oss hjem, og belønningen i andre enden var selvsagt en kopp med sukker å dyppe rabarbraen i.

Resten brukte mamma som oftest til suppe eller kompott, og fortsatt er hun glad i å lage gode saker med rabarbra.

Som denne kaken. Server den gjerne lun, og enten kan du blande frøene fra en vaniljestang og ha i den, eller du kan piske noe god, gammeldags krem ved siden av. 

Det er kjempelett å lage, du bruker ikke mer enn 5-10 minutter på å smelle den sammen. Men den trenger 45-50 minutter i ovnen. 



Fra kjøkkenbenk til kakebord: 10 min forberedelser - 45 minutter i ovnen.

Dette trenger du

200 g smør, romtemperert
3 dl sukker + 1 ss til rabarbraen 
3 egg 
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 stor stilk med rabarbra, eventuelt to små 
1 håndfull mandler eller andre nøtter 

Slik gjør du



Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake, slik at det er mykt og fint.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk smør og sukker hvitt og kremet i miksmaster eller kjøkkenmaskin.

Pisk inn ett og ett egg i smør/sukker-blandingen.



Pisk til slutt inn mel og bakepulver.



Skjær rabarbraen i små biter, og vend dem inn i en spiseskje sukker.

Ha deigen i en vanlig rund kakeform med bakepapir i bunn, og ha rabarbraen fint fordelt over. Dytt gjerne bitene litt ned i deigen.

Ha gjerne litt hakket mandler eller andre nøtter over.

Stek litt under midten i ovnen på 200 grader i 45-50 minutter. I min gamle ovn holdt det med 45 min, da var kaken gylden, sprø og fin.

Da er det kake å få!

 

#kake #rabarbra #rabarbrakake #cremefraiche #vanilje #dessert #dessertoppskrift #kakeoppskrift

 



  

 

 

 

Ingen kommentarer