Myk ripspai

Jeg er heldig og har foreldre som liker å stelle i hagen, og i tillegg til et vell av blomster finnes det saker og ting man kan plukke og spise der også. De har blant annet en svær og fin ripsbusk.

Rips med vaniljesaus er en klassiker jeg aldri går lei av, men det er jo gøy å kunne lage litt annet også, når pappa er utrolig snill (noe han egentlig alltid er) og plukker en bøtte med bærene til meg.

Som denne ripspaien. En superenkel sak å lage! Du pisker litt eggedosis, blander inn det tørre, heller det i en paiform og har på risp, kanel og sukker. Pluss noen ostehøvelskiver med smør. Schmækk inn i ovnen, og etter 25 minutter har du en ferdig pai som er helt nydelig å servere litt lun. Med krem eller is.:)Fra kjøkkenbenk til kaffebord, 40 minutter.

Hvis ripsene er veldig modne/bløte, kan du drysse en spiseskje potetmel over dem når du lager paien.  

Dette trenger du

2 egg
2,5 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl rips
sukker
kanel
smør/plantemargarin (kaldt)

Slik gjør duPisk eggedosis av egg og sukker.Bland inn det tørre. (Mel, bakepulver og vaniljesukker)Hell røra ut i en paiform, og strø over rips.Ha på sukker og kanel til du skjems.Ta ostehøvelen i bruk, og ha noen skiver smør/plantemargarin på toppen.Stek paien midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter. 

Nyt!

 

#rips #ripspai #redcurrant #pai #dessert #kake #sommermat #sommerdessert

 

 

 

  

4 kommentarer
 • Lisbeth Pedersen 13.08.2015 kl.14:39

  Nam nam det så kjempegodt ut :-) Ser det er på tide at jeg tar vare på ripsbærbuskene mine. Liker ikke å jobbe i hagen, så alle bærbuskene mine forfaller helt. Ha en strålende dag :-)
 • Siri Fossing 13.08.2015 kl.16:31

  Lisbeth Pedersen: Ja, har du rips er du heldig! Stell pent med dem.:):):)
 • Jenny 20.08.2015 kl.14:51

  Hvor mye eggedosis trenger man? Eller er det smak og behag, eller kanskje etter hvor stor form/str på pai/form
 • Siri Fossing 20.08.2015 kl.20:39

  Jenny: Jeg har brukt denne mengden på paiformer fra 22 til 20 cm i diameter.:)