Frikadeller av kylling

Vi har slått fast at det er deilig å være norsk i Danmark. Men det er ganske deilig å spise dansk i Norge også. Som disse frikadellene av kylling.

Christopher Sjuve har en god beskrivelse på frikadeller:  Frikadeller er ikke runde (som kjøttbullar) eller flate som kjøttkaker. En frikadelle ligner på et bløtt egg som er klemt litt sammen. Det syns jeg er en perfekt beskrivelse! Selv om mine har en tendens til å bli mer speilegg enn bløtkokt egg i størrelse…:)

Disse frikadellene er av kyllingkjøttdeig med litt revet gulrot og havregryn. Det gir både bra konsistens og god smak.  

Her finner du oppskrift på en enkel saus, hvis du også har lyst til å lage sausen selv.

Og hva med blomkålmos med yoghurt og parmesan eller frittes av søtpotet ved siden av? Potetmos passer også fint.

Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp APPETITT – sammen med over 100 andre tips til middager du kan spise på hverdagene. 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.

Dette trenger du

400 gram kyllingkjøttdeig
1 egg
1 løk
3 ss hvetemel
2 ss havregryn
0,5 dl melk
1 finrevet gulrot
salt og pepper

Slik gjør du

Bland sammen kjøttdeig, egg og finrevet gulrot og løk i en bolle.

Ha også i havregryn, melk og hvetemel. Pluss salt og pepper etter smak, jeg tar en teskje av hvert.

Brun dem godt i stekepanne på middels høy varme. De skal være helt gjennomstekt. Eventuelt kan du ta dem på 200 grader i ovnen i 10 minutter etter de er brunet.

Server med eller uten saus, og med det tilbehøret familien liker best.

 

#frikadeller #kjøttkaker #kyllingkjøttkaker #kyllingfrikadeller #kylling #hverdagsmat #hverdagsmiddag 

 

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

11 thoughts on “Frikadeller av kylling

  1. Hei, jeg har lest bloggen din utrolig lenge, men har aldri lagt igjen en kommentar. Så jeg tenkte altså at det var på tide. For det første så elsker jeg måten bloggen din har utviklet seg på. De emnene du skriver om å generelt måten du formulerer deg på liker jeg veldig godt. Jeg syntes du er utrolig vakker, og tenkte at jeg rett å slett bare måtte si det!
    Keep up the good work!

  2. Linn Therese: Så utrolig koselig melding! Jeg utvikler meg jo sammen med bloggen, og det er noe av det morsomste med å blogge, syns jeg. Derfor setter jeg veldig stor pris på en sånn tilbakemelding på det jeg gjør. Da håper jeg du liker den videre også! 🙂 Tusen, tusen takk.:)

  3. Jeg må også legge igjen en kommentar her. Har vært mye innom blogger som kan gi tips til litt nytt i matveien her i huset, men aldri funnet en som har fanget meg – inntil nå! Har tre relativt kresne barn og alltid er det noe “rart” med det nye. Her finner jeg jammen mange ting jeg kommer til å prøve – ikke skummelt, men allikevel nytt! Tusen takk!!!!!

  4. Cecilie: Så hyggelig! Jeg har to barn selv, og de gir blaffen i om mor er matblogger, så jeg vet alt om hvor vanskelig det er å få barn til å prøve forskjellige ting. Men jeg gir ikke opp.:) Så fint at maten jeg lager kan inspirere andre på kjøkkenet også.:) Takk!

  5. Ser nå at løken også vel skulle vært revet.. Jeg gjorde ikke det så det ble litt vel store løkbiter. Men ellers veldig godt. Mine snille barn spise de. 🙂 Neste gang raspes løken også. :)Takk for en superfin matblogg. Lakseformen med brokkoli er superfin. 🙂

  6. Venta De Viagra En Gibraltar 10 Mg Bayer Acheter Levitra [url=http://durazy.com]viagra online pharmacy[/url] Dapoxetina Precisa Receita Donde Comprar Xenical Sin Receta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top