Melon med ristede mandelflak

Dette er som å sette Syden på bordet. Og det er en latterlig enkel dessert å lage!

Du kan selv styre om du vil ha 1, 2, 3 eller 4 melontyper, og hvor mye ristede mandelflak og hvor mye honning du vil ha over. 


 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 10 minutter

Dette trenger du

Melon: vannmelon, honningmelon, galia eller cantaloupe eller alt sammen  
akasiehonning eller annen tyntflytende honning
ristede mandelflak
eventuelt mynteblader til pynt

Slik gjør du

Fjern frøene på de melonene som har disse synlig. Skjær også fruktkjøttet løs fra skallet. Det kan lønne seg å skjære melonen i skiver før du gjør det.

Skjær fruktkjøttet i spisevennlige terninger, og ha dem i en stor dessertbolle, eller fordel i dessertskåler/vinglass.

Rist mandelflak i tørr stekepanne på middels varme til de begynner å bli brunflekket. Viktig å bevege på stekepanna litt ofte, så de ikke svir seg.



Ha så mye mandelflak og honning over som du ønsker. 

Har du mynteblader så kan du gjerne pynte med det også.

 

Nyt!

#greskdessert #dessert #melon #oppskrift #mynte #akasiehonning

 

 

Print

Ingen kommentarer