Melon med ristede mandelflak

Dette er som å sette Syden på bordet. Og det er en latterlig enkel dessert å lage!

Du kan selv styre om du vil ha 1, 2, 3 eller 4 melontyper, og hvor mye ristede mandelflak og hvor mye honning du vil ha over. 


 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 10 minutter

Dette trenger du

Melon: vannmelon, honningmelon, galia eller cantaloupe eller alt sammen  
akasiehonning eller annen tyntflytende honning
ristede mandelflak
eventuelt mynteblader til pynt

Slik gjør du

Fjern frøene på de melonene som har disse synlig. Skjær også fruktkjøttet løs fra skallet. Det kan lønne seg å skjære melonen i skiver før du gjør det.

Skjær fruktkjøttet i spisevennlige terninger, og ha dem i en stor dessertbolle, eller fordel i dessertskåler/vinglass.

Rist mandelflak i tørr stekepanne på middels varme til de begynner å bli brunflekket. Viktig å bevege på stekepanna litt ofte, så de ikke svir seg.

Ha så mye mandelflak og honning over som du ønsker. 

Har du mynteblader så kan du gjerne pynte med det også.

 

Nyt!

#greskdessert #dessert #melon #oppskrift #mynte #akasiehonning

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

One thought on “Melon med ristede mandelflak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top