Mango- og pasjonsfruktkrem

Jeg er gift med en kremgutt. På flere måter. Cowboyen min er en fantastisk fin fyr - men i dag er det hans kremelskende side som er temaet.

For han elsker krem. Han er såpass glad i krem at han strengt tatt ikke trenger en dessert under kremen. Og de gangene jeg har prøvd meg på litt vaniljekesam eller slike ting, får jeg et litt sånn indignert og såret uttrykk i retur. Hva er galt med krem, lizzom?!      

Vi beveger oss nå inn i en tid som skapt for kremdesserter, en høysesong for en kremelskende cowboy. Med klassiske middagsretter på bordet og mange selskapeligheter. 

For eksempel kan du bruke kremfløte i denne fantastiske mango- og pasjonsfruktkremen.  En staselig dessert, som likevel er frisk og litt eksotisk. Perfekt etter en middag med lam, pinnekjøtt eller hva det er som kommer på bordet av godsaker fremover.

Og nå har faktisk Tine kommet med økologisk kremfløte - så da må man vel si at lykken er komplett.

Hos oss betyr det at en lykkelig kremgutt får sin kremdessert fra lykkelige kuer. Det er fint å ha muligheten til å legge noen få ekstra kroner på disken og vite at du får et produkt hvor alt virkelig er på stell både i form av dyrevelferd og foret som dyrene får.   

Prøv deg på denne, så opplever du kanskje et øyeblikk av lykke du også?


 

Nok til 8 personer.

Fra kjøkkenbenk til dessertbord, 30 minutter. Pluss hviletid minimum 3 timer eller over natta i kjøleskapet.

Dette trenger du

4 modne mango
8 pasjonsfrukt
5,5 dl Tine økologiske kremfløte
130 gram melis
rester av sukkerbrød eller småkaker

Slik gjør du



Skrell og skjær mangofrukten av steinen. (Her finner du en fin demonstrasjon på Youtube.)



2 av mangoene kjører du til pure sammen med halvpartene av melisen, mens de andre 2 skjærer du i fine skiver og setter til side.



Skjær pasjonsfrukten i to, og ha innmaten til tre av fruktene i en bolle. Bruk en teskje til å grave ut fra hver halvdel.



Innmaten fra de andre fem fruktene kan du ha i en stavmikser/hurtigmikser og kjøre for fullt til den blir til en saft. Sil saften gjennom en finmasket sil, og kast frøene.



Ha saften fra de fem pasjonsfruktene sammen med resten av melisen og den økologiske kremfløten og pisk til en fin krem.

Vend mangopureen forsiktig inn i kremen med en sleiv.

Finn frem smuler fra sukkerbrød eller småkaker.

Legg desserten lagvis i en stor bolle, i vinglass eller dessertskåler.

Først litt krem

Så litt kakesmuler.

Så noen skiver med mango, og noen drypp med pasjonsfrukt fra de tre du hadde i en skål.

Gjenta en gang til.

På toppen skal det være skiver av mango og litt pasjonsfrukt.

La desserten stå i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natta.

Spis din krem og nyt.:)

 

Dette innlegget er skrevet på oppdrag fra Tine Meierier.

Tine økologiske kremfløte er på vei ut i dagligvarebutikkene nå. I i første omgang får du kjøpt produktet i butikker i disse delene av landet: Oslo, Østfold, Akershus, deler av Hedmark, Buskerud, Vestfold, Telemark, Risør/Gjerstad i Aust-Agder  og Trøndelag.

 


 

 

 

 

 

Ingen kommentarer