“Jeg vet ikke om jeg orker dessert”. Det tror jeg er en setning som sies rundt ganske mange middagsbord i julen. Enten det er ribbe, pinnekjøtt eller noe annet godt som har stått på bordet. Det er gjerne mye mat – og det er mektig mat. Man blir rett og slett veldig mett.
Da er det perfekt med en fruktsalat. Selv for de som egentlig ikke orker dessert.
Før var fruktsalat omtrent ensbetydende med hermetisk frukt og krem. Man skal ikke kimse av det, men lager du en fruktsalat med frisk frukt, litt julekrønsj i form av brente mandler og en deilig og frisk bringebærsirup til – så tar du plutselig denne opp et par divisjoner. (Du kan ha krem også. Min kremelskende cowboy ønsker seg nok det.)
Vi blir 14 rundt bordet på 1.juledag, og da er det denne desserten som står på bordet.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til julebord, 20 minutter – pluss 1-2 timer avkjøling.
Dette trenger du
500 gram miks av frukt. Her har jeg brukt pære, druer, ananas og melon.
1 neve brente mandler
1 dl sukker
1 dl vann
2-3 kvister mynte eller sitronmelisse
Sirup
200 gram frosne bringebær
1/2 dl sukker
1/2 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
1 stjerneanis
Slik gjør du
Lag først laken til frukten.
Kok opp 1 dl sukker, 1 dl vann og urter.
La småkoke i 5 minutter før du avkjøler.
I mens kan du skjære frukt i smått, og ha i en bolle. Når laken er kald, vender du frukten i den, og lar det stå kjølig i 1-2 timer.
Mens frukten trekker i laken, lager du sirup.
Kok opp frosne bær, sukker, sirup, vaniljesukker og stjerneanis.
La putre i 5 minutter, og rør ofte så ikke sirupen fester seg i bunn.
Avkjøl og sil – og sirupen er klar.
Server med hakkede, brente mandler og bringesirupen – pluss krem hvis du vil.
O jul med din glede!
Amoxicillin Allergy Treatment Cialis Y Paracetamol [url=http://oc-35.com]finpecia[/url] Amoxicillin 250mg For Cats Viagra Y Prostatitis