Borscht

Borscht er opprinnelig fra Ukraina, men spises også mye i Russland. Det er litt betasuppe over den – man tager hva man haver.

Haver man kjøtt så tager man det – haver man ikke – så blir det en grønnsakssuppe. Cowboyen min foreslo at en spansk chorizo kanskje ville funke i denne, og det  gjorde det, gitt. 

Denne vil jeg si er godkjent med flying colors som det heter på fint. I USA. Men jeg vil tippe at det går fint med f.eks. middagspølse eller vossakorv også. 

Det finnes mange ulike oppskrifter, jeg har jaktet på en med syltet rødbeter i stedet for ferske. Ene og alene fordi ferske rødbeter ikke alltid er så tilgjengelig.

Dette er gøtt, gitt!

Oppskriften finnes selvsagt også på min matapp. Der finner du rundt 150 oppskrifter på pannekaker, andre supper og alt i mellom der.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Dette trenger du

Rå chorizopølse 
1 kvart hodekål
1 glass rødbeter
3 poteter
1 gulrot
1 løk
1 ss ketchup
2 ts sukker
salt
pepper
2 oksefondcups + 1 liter vann
2 laurbærblad
rømme
eventuelt litt timian hvis du har

Slik gjør du


 

Sett på en liter vann i en  romslig gryte, sammen med to fondcups. Du kan bruke to buljongterninger også, men jeg anbefaler fondcups til denne – det gir en mer intens smak på suppekraften.

Skjær opp potet, gulrot og løk i spisevennlige biter og ha i gryta.

Kutt opp hodekål og avrente rødbeter også. Har du engangshansker, kan det være en fordel å bruke til rødbetene. De setter mye farge. Ha i gryta sammen med laurbærblad, sukker, ketchup, salt og pepper.

La putre mens du gjør ferdig chorizoen. 

Skjær chorizoen i biter og brun dem i stekepanna.


 

Ha i gryta fem minutter før du drar den av varmen.

Rømme hører med, timian er valgfritt.  
Kjempegodt!:-)
   

 #oppskrift #mat #middag #suppe #borscht #borsj #rødbeter

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Borscht

  1. American Cialis Distributors Amoxicillin Tablets 100mg For Dogs [url=http://leviinusa.com]extra super levitra[/url] Levitra Sin Receta Farmacia Tabletten Levitra 20 Mg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top