Grønnsakspizza

Pizza spises hver dag over hele verden, i alle mulige varianter. Denne lages med en lynrask og digg tomatsaus, masse friske grønnsaker og urter – og det legges oppå en fullkornsdeig som ikke trenger å heve.

Letttvint? Jepp. Godt? Javisst – helt nydelig!


 

Nok til 2-3 per pizza

Tid: 30-40 minutter

Dette trenger du

Deigen

300 gram fullkornsmel
1 ts bakepulver
50 gram plantemargarin, romtemperert
¼ ts salt
2 ½ dl lettmelk

Tomatsausen

1 boks hakket toma m/basilikum 400 ml
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
¼ ts salt
1 knivsodd kajennepepper

Topping

1 paprika
6 sherrytomater
2-3 sjampinjonger
mozzarella eller gulost
urter som f.eks. basilikum og oregano

Slik gjør du


 

Bland det tørre til deigen, smuldre inn margarin og bland inn melk.

Legg deigen på en bakeplate med bakepapir, sett ovnen på 200-220 grader.

Dra den utover, og dryss litt mel på mens du kjevler så langt ut til kantene som du klarer.

Bland alle ingrediensene til sausen (riv hvitløken fint oppi). Frys halvparten hvis du bare skal lage en pizza.

Legg på biter av paprika, skiver av sopp, halve tomater og masse friske urter.

Topp med ost, og stek i 10-15 minutter til pizzaen ser gylden og fin ut.

 

 

#grønnsakspizza #pizza #tallerkenmodellen #pizzautenheving #hverdagsmat #hverdagsmiddag #nycoplus

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

9 thoughts on “Grønnsakspizza

  1. Hs: hei! Hjemme hos oss er det nok til 2 voksne og 1 barn, er der snakk om tre voksne menn ville jeg sagt det var nok pizza til 1-2 stk.:) De fleste oppskriftene mine er beregnet til 4 stk – som i 2 voksne og 2 barn. Men det er jo så forskjellig hvor mye man spiser – så alt må uansett bli cirka.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top