Jordskokkchips

Det er gøy å fritere noe annet enn potet, for eksempel egner jordskokk seg ypperlig til dette. De er veldig fine å sette på bordet som en liten snacks før maten.

Har du jordskokk i hagen (slik som jeg har hatt det siste året) kan du ta de opp om høsten (sep-okt) eller våren (apr-mai). Og har du ikke jordskokk kan du f.eks. fritere søtpotet i stedet. Jeg salter ingen av delene, jeg synes smaken er god som den er. Men det er fullt mulig å salte litt også hvis du vil.

Dette trenger du

jordskokk eller søtpotet
frityrolje
evt. litt salt

Slik gjør du

Vask og skrubb jordskokkene. Søtpotet kan du godt skrelle, men det trenger du ikke med jordskokkene.

Skjær i tynne skiver. Enten med mandolin, eller med en god kniv.

Varm opp olje i en gryte. Rapsolje egner seg godt. Ikke fyll gryta mer en halvfull. Når det bruser godt rundt skaftet på en tresleiv er oljen varm nok.

Les gjerne flere friteringstips her.

Ikke ha for mange chips i av gangen.

La de bli pent brune før du  tar dem opp med hullsleiv og lar de renne av seg på tørkepapir.

Server med eller uten et lett saltdryss.

 

#jordskokkchips #jordskokk #chips #fritering #fritertejordskokkchips

 

    

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Jordskokkchips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top