Mai-kake

Jeg liker marengs. Jeg liker kokos Og jeg liker nesten alle slags kaker med gul krem. Derfor tror jeg nesten denne må være designet for meg!  

Marengsbunn med kokos, gul krem i midten, og pisket krem på toppen. Ha over noen gode bær, og kakefesten kan begynne.

Den har en soleklar pallplass sammen med den uovertrufne og meget populære kokosbollekaka.

Denne kaka er rett og slett som skapt for en maifest - enten det er konfirmasjon eller på 17.mai.

Hjemme hos oss heter denne Ragnhilds kake, og da er den også med et lag sukkerkokte svisker. Det har jeg droppet, da jeg ikke er så glad i svisker. Men jeg tar det med i oppskriften, for de som ønsker å ha med det også.Nok til en vanlig rund kakeform.

Dette trenger du

Kakebunn

4 eggehviter
2 dl sukker
1 ts bakepulver
2 ss hvetemel
2 dl kokos

Gul krem

4 eggeplommer
100 gram sukker
1 dl kremfløte

Sviskekrem

1 pose stenfrie svisker
1 ss sukker
1 dl vann

I tillegg trenger du kremfløte med litt sukker - og bær til toppen.

Slik gjør duSett stekeovnen på 175 grader.

Stivpisk 4 eggehviter sammen med 2 dl sukker til marengs. Bland inn bakepulver, hvetemel og kokos.Ha blandingen i en springform, og stek i 30 minutter midt i ovnen.

La kaka avkjøles. Den kommer til å falle sammen - men det er bare sånn den er. No worries Oppi der skal du masse digg.Lag gul krem ved å røre eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele på lav varme til det tykner.

NB! Den skal ifølge oppskriften ikke koke. Men en leser jeg har tipset om at den blir lettere tykk hvis du lar den koke litt på svak varme. Så du får se hva du tør.:)

Når kremen er tykk og god kan du avkjøle denne også.

Hvis du skal ha et lag med sviske også, kan du koke inn svisker, sukker og vann til det også tykner, og avkjøle. Legg lagvis gul krem (og eventuelt sviske) med hvit krem på toppen.

Hvis du ikke skal spise kaka før neste dag, kan du sette den kjølig med gul krem (og eventuelt sviske) natta over, og piske krem rett før servering.Se på kaka si da!  Kom mai-kake du skjønne milde.:) 

 

#maikake #marengs #kokos #gulkrem #kremfløte #bær   

Ingen kommentarer