Brownies

I følge en baker jeg kjenner kan man i nøden bruke brownies-miksen til Toro. Det er visst en av de få halvfabrikata-posene som funker sånn passe.

Men Brownies er noe av det enkleste du kan lage selv også - så her får du oppskriften på min variant.

 

Nok til en liten langpanne på maks 25 x 30 cm

Tid: 40 minutter (skal stekes i 25-30 minutter pluss forarbeid)

Dette trenger du

100 gram mørk sjokolade
125 gram smør eller plantemargarin
3 egg
200 gram sukker
litt vaniljesukker
150 gram valnøtter hvis du vil
75 gram hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du 



Smelt sjokoladen i vannbad. Det gjør du ved å ha en mellomstore gryte kvartfull med vann på middels lav varme. Så har du en liten gryte oppi den mellomstore gryta, og bryter sjokoladen i biter oppi der. Har du for mye varme på koker vannet og da spruter det kanskje opp i sjokoladegryta. Det vil du unngå.:)

Når den begynner å smelte, har du smør eller plantemargarin oppi sammen med sjokoladen. Så fort det er smeltet tar du blandingen bort fra varmen.



Pisk egg sukker og vaniljesukker til eggedosis.

Rør sammen eggedosisen med sjokolade/smør-blandingen, og eventuelt hakkede valnøtter. Bruker du nøtter kan du godt spare litt  til pynt. 

Sikt mel og bakepulver også i blandingen og rør godt.



Ha blandingen i en kakeform eller ildfast form som er maks 25 x 30 cm.



Stek på 170 grader i midten av ovnen i 25-30 minutter. Brownies skal være litt seige i midten.

Et melisdryss gjør seg bra på toppen.

Ingen kommentarer