Rørte jordbær

Jordbær er ikke bare den enkleste og beste sommerdesserten, men også det enkleste og beste pålegget.

For å lage rørte jordbær å denne måten, trenger du bare en potetstamper (eller gaffel) og en kniv.

Så er du bare et par minutter unna sommer rett i munnen.



Nok til mange brødskiver

Fra kjøkkenbenk til frokostbord, 5 minutter.

Dette trenger du

500 gram jordbær
50 gram sukker

Slik gjør du



Bruk en toppet kurv med jordbær. Det er cirka 500 gram.

Rens bærene.



Halvparten av jordbærene kan du dele i to og stampe med en potetstamper. Eventuelt knuse med gaffel hvis du ikke har en stamper.



Den andre halvparten kan du skjære i veldig små biter. Skjær bærene i to, og skjær strimler på kryss og tvers til du har fine små biter.



Rør sammen begge deler med sukkeret, og de rørte jordbærene er klare.

Slik holder de seg 3-4 dager i kjøleskapet, men du kan også blande inn en spiseskje frysepulver og fryse de rørte bærene. 

Fortsatt god sommer!    

 

2 kommentarer