Thaisuppe med kylling

For en tid tilbake la jeg ut denne sjokoladekaka, etter oppskrift fra naboens tante Wenche. I dag er det klart for thaisuppa til naboens tante Line.

Line er ansvarlig for Munkefestivalen som går av stabelen hver sommer i Tvedestrand, og hun er også med i matboka En bit av Sørlandet som jeg har laget sammen med Ida Haugen. Der har hun bidratt med både syrlig potetsalat (en ny favoritt), geiteburger med saltbakte rødbeter og hvit pizza med spekepølse. I tillegg til munker, selvsagt. Et skikkelig matmenneske!  

Denne suppa er viden kjent her i byen, mange har fått den servert i festlige sammenhenger. For det er nemlig en perfekt suppe å lage når det er praktisk med mat i store, romslige kjeler som skal mette mange.

Den er enkel å lage – men viktigst av av alt – den smaker helt nydelig!

Nok til 4-5 voksne

Fra kjøkkenbenk til middagsmat, 30 minutter

Du kan godt bruke suppa med fisk eller svin, og husk at du kan prøve deg frem med ulike grønnsaker også. Blir den litt for sterk, kan du rett og slett spe på med litt vann. 

Dette trenger du

500-600 gram kylling, filet eller bryst
matolje, f.eks. raps eller vitaolje
2 fedd hvitløk
1 løk
1-3 ss rød karripasta, jeg brukte 3, det ble hot nok for meg
1 ss fiskesaus
2-3 ss østerssaus
4 kaffirlimeblader, eller 2 ts tørket kaffirlimeblader
2 store gulrøtter, eller tre små
1 stor paprika
1 pk aspargesbønner eller brekkbønner
1 liter kyllingkraft, f.eks. vann + to terninger – eller vær en flink hobbykokk og lag kraften selv
2 bokser koksmelk, til sammen 8 dl
masse koriander

Slik gjør du

Finn frem en stor og god kjele. 

Surr hakket løk og hvitløk i olje på middels varme i 3-5 minutter til løken begynner å bli litt myk.

Surr karripasta sammen med løken et par minutter.

Ha i fiskesaus og østerssaus og surr litt til.

Kutt gulrøttene i smått og surr med de et par minutter også. Bruker du ferske kaffirlimeblader kan du ha de med nå.

Ha i kyllingkraften og bønner pluss paprika skåret i mindre biter.

Bruker du tørket kaffirlimeblader kan du ha i det også.

La putre en 10 minutters tid.

Ha i kyllingen i biter. La den bli nesten gjennomkokt (5 minutters tid), før du har i kokosmelken.

Ikke la suppa koke etter du har hatt i kokosmelken. Bare la den bli gjennomvarm.

Server med masse koriander. Godt brød ved siden av er alltid deilig når det kommer suppe på bordet.

 

#thaisuppe #tomkhagai #suppe #thaimat #asiatisk
 

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Thaisuppe med kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top