Mangodrøm med blåbær

Høsten er tiden for å trekke innendørs, samle venner og familie rundt et langbord, og lage store gryter med får-i-kål eller andre middager med lam. Eller hva med en varmende, velduftende suppe? Eller annen tradisjonsmat som hører årstiden til. Og etter den deilige middagen skal det gjerne være noe søtt til slutt.

Jeg er ganske sikker på at denne kommer til å dukke opp på bordet ved minst et par anledninger før jul. Nå har jeg jo selvplukket blåbær i fryseren også, så veien er åpen for en mangodrøm eller to.

Dette er en sånn dessert som jeg blir tussete glad for å oppdage. Nydelig og kremet, superlett å lage. Du kan lage den i god tid også, gjerne dagen før. Har du en blender kan du kjøre alt i den og sette blendermugga i kjøleskapet frem til servering. Eller ha det over i en bolle.

Uansett - denne anbefales på det sterkeste. Smak litt på denne kombinasjonen: Mango, blåbær, fløte, sukker og lime. Simsalabim - desserten er klar!    Nok til 4-6 personer

Fra kjøkkenbenk til munn, ca 10 minutter

Dette trenger du

1 mango
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
saften av 1/2 lime, eller 2 ss saft av sitron
2,5 dl kremfløte
3 dl blåbær
finrevet skall av lime

Slik gjør duSkrell og rens mangoen for kjøtt. På Youtube finner du et smart tips for hvordan den kan kuttes.   Ha mangokjøttet i blender eller annen kjøkkenmaskin sammen med sukker, fløte, limejuice og litt salt. 

Kjør til en fin, tykk krem.Hvis du skal servere den med en gang, kan du røre inn blåbærene umiddelbart. Ellers venter du med det frem til servering.Server i prosjonsskåler eller vinglass, og pynt med ekstra blåbær og litt finrevet limeskall.

Enkelt og nydelig!

 

#mango #mangodrøm #mangokrem #blåbær #lime #dessert #mangodessert 

5 kommentarer
 • Elisabeth 21.09.2016 kl.11:09

  Herlig :)
 • Kaja 21.09.2016 kl.11:30

  Har faktisk laget noe likende selv! Synes det meste med mango blir frist og godt :)
 • Karoline Fosse 22.09.2016 kl.20:45

  Så deilig :) :)
 • 23.09.2016 kl.17:43

  Har prøvd noe lignende med yoghurt! Ser kjempegodt ut.
 • Kari 06.02.2017 kl.20:45

  Helt enig, enkelt og nyyyydelig! mmmmmmmm var kommentaren fra kjæresten da smaksprøven ble servert :). Denne skal medbringes til gode venner i morgen.