Tilslørte bondepiker

I disse fårikål-tider er det bare en dessert som gjelder. Tilslørte bondepiker - med søte smuler, frisk eplekompott og silkemyk krem. Klassisk og uovertruffent.

Denne er en Hellstrøm-variant med rugbrødsmuler stekt gylne i lys sirup. Men all slags smuler kan egentlig brukes.

Og skal du ikke ha fårikål? Lag tilslørte bondepiker likevel...



Nok til 4 pers

Fra Kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

Crumble
200 gram rugbrød
3 ss lys sirup

Eplekompott
1 kg epler
1 dl vann
200 gram sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 sitron

Krem
3 dl kremfløte
1 toppet ts vaniljesukker
1 ss creme fraiche (kan droppes)

Slik gjør du



Riv rugbrødet i smått/smuler. 

Stek det gyllent sammen med sirup i stekepanna,ca 10-15 minutter på middels varme, eller til du synes de ser bra ut.



Sånn f.eks?



Mens smulene surrer i panna skreller du epler og fjerner kjernen. Skjær eplene i mindre biter.



Kok eplebitene i en kjele sammen med vann, sitron og sukker.



Ha i frøene fra en vaniljestang + selve stanga og en kanelstang i gryta også.

La putre i 10 minutter.

Pisk krem med vaniljesukker og eventuelt creme fraiche.



Legg pikene lagvis i en stor dessertbolle, i vinglass eller andre type porsjonskåler. 

Først smuler, så kompott, så krem. Så en ny runde. Ha krem øverst, og pynt med noen smuler.

Da gjenstår det bare å nyte!

 

#tilslørtebondepiker #eplekompott #rugbrød #krem #dessert #klassiskdessert #dessertklassiker #norskdessert 


 

2 kommentarer
  • Hilde 16.10.2016 kl.14:52

    Takk for herlige oppskrifter!

    http://babyutstyret.com
  • Siri Fossing 16.10.2016 kl.15:52

    Hilde: Takk for hyggelig tilbakemelding!:)