Varme bær med nyrkrem

Nyr er en ferskost, og et fantastisk produkt som du gjerne kan bruke i stedet for rømme eller fløte. Du kan også f.eks. blande fløte og nyr, for en syrligere krem med mindre fett.

Her har jeg brukt nyr i en krem sammen med varme bær. En super dessert i mørketiden!

Nok til 4-6 personer 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter

Dette trenger du

100 gram brunt sukker
1 dl vann
1 vaniljestang
1 stjerneanis
2 dl eplejuice, ren juice uten tilsetningsstoffer
800 gram frosne bær, gjerne en miks av typer
2 dl kremfløte
200 gram nyr
2 ts sukker

Slik gjør du

Kok opp eplejuice sammen med sukker og vann.

Skjær et snitt i vaniljestangen på langs, og ha hele stangen og stjerneanis i gryta.

Etter at det er kokt opp, kan du ha bærene i sausen, og la de trekke til du er ferdig med kremen.

Pisk fløte og nyr med sukker.

Får du ikke tak i nyr, er det bare å lage vanlig krem, eller blande med f.eks. litt pisket creme fraiche.

Server til heldige gjester!  

#nyr #dyrket #nyrkrem #varmebær #bærdessert  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top