Granatkonfekt

Noen ganger blir jeg så skuffet over det jeg lager på kjøkkenet at jeg rett og slett blir skikkelig sur. Særlig blir jeg skuffet hvis jeg har brukt laaang tid, og benyttet mange forskjellige ingredienser som skulle tilsi en fantastisk smaksrik opplevelse.

Dette er det motsatte. Dette er liten innsats med fantastisk resultat. Dette får meg til å smile både inni og utenpå en hel dag etterpå. Sjekk hva som kom ut av mitt kjøkken!:-) Tenker jeg da.

Dette er rett og slett sjokolade som du smelter og som du former som konfekt igjen med granateple inni. Granateplefrøene ligger som en liten smakseksplosjon inni konfektbitene og sjarmerer alle munner de treffer på sin vei.  

Det eneste du må lære deg er å desarmere et granateple. Hvis ikke risikerer du at det blir skikkelig sølete på både deg og på kjøkkenet.

Konfekten smelter også ganske raskt, så det er om å gjøre å spise litt fort. Men det er ikke noe problem!



Fra kjøkkenbenk til munn -  20 minutter - pluss 2 timer i kjøleskap. Eller over natten.

Du trenger mørk kokesjokolade, melkesjokolade eller hvit sjokolade. Pluss et granateple. 

Silikonformer til konfekt får du kjøpt på f.eks Tiger eller Jernia. Og sikker mange andre steder.

Det finnes mange filmer på youtube som viser deg hvordan du åpner et granateple. Søk på "how to open a pomegranate". Eller se bildene under.

Slik gjør du



Skalper granateplet indianer-style. Brett og brekk av topplokket.


 

Skjær ut resten av  den hvite kjernen i midten, så det blir en liten grop. 

Frøene ligger i kamre som du ser på bildet, så bruk en skarp kniv og skjær et snitt i skallet langs hver kammervegg fra toppen til bunnen av eplet.  




Så er det bare å brekke ut granateplet fra gropen i toppen. Det går ganske lett, det er ikke noen vits i å ta hardt i.

Du kan skjære av hver vinge og snu den for å banke på skallet slik at  frøene ramler ned i håndflaten din, eller i en bolle.

Eller du kan pirke frøene forsiktig løs.


 

Smelt sjokoladen i vannbad. Vannbad er ikke komplisert, det er bare å ha en større kjele kvartfull med vann, og en mindre kjele oppi der igjen med sjokoladen i  biter oppi. 

Sett på middels varme, og rør i sjokoladen når den begynner å smelte.

Så fort den er uten klumper tar du den av varmen.

Ikke fall for fristelsen å kjøre på med varme, hvis vannet koker kan det fort sprute opp i sjokolade-kjelen, og det er litt uheldig.



Hell litt sjokolade i bunnen (bare så det dekker) av små former. Jeg bruker sjokoladeformer fra Tiger i silikon.

Ha noen granateplefrø over, og dekk med litt sjokolade igjen. Jeg bruker 100-200 gram sjokolade til to slike brett.

Avkjøl i kjøleskap en time eller to.



Åh. Yammiyammi.

Kan nok oppbevares i kjøleskapet en ukes  tid, men inni her er det fersk frukt, så de varer ikke evig. Men det er ikke noe problem. Du spiser de opp lenge før frøene tørker inn. 

#oppskrift #mat #dessert #konfekt #granateple #granatkonfekt #sjokolade
      

Ingen kommentarer