Daddelmarsipan

Noen ting fungerer best i kombinasjon med noe annet. Dadler, for eksempel. Jeg er ikke så fristet til å mumse i vei på dadler alene, men gi meg en daddel med en baconskive rundt, eller en daddel fylt med blåmuggost - da snakker vi!

Også denne, da. Julens daddelkombo. Dadler og mandler kjørt til grov marsipan, men sjokoladetrekk og pistasjnøtter. Jepp! Kjempelett å lage, og vanvittig godt!

Oppskriften fikk jeg etter tips fra Line på helgens jentejulebord. Julebord er for øvrig nok en ting som bør gjøres i selskap med flere. Så takk for kvelden og for oppskriften, Line!



Fra kjøkkenbenk til kjøleskap, 30-60 minutter, litt avhengig av hvor effektiv du er. 

Nok til to pølser med marsipan

Dette trenger du

200 gram mandler
80-100 gram saftige dadler
ca 100 gram mørk sjokolade
en neve hakkede pistasjnøtter, eller andre nøtter

Slik gjør du



Kok opp en kjele med vann og ha mandlene i. La de koke et par minutter før du heller av vannet.

Spre de utover på et tørkepapir.

Popp mandlene ut av skallet sitt, og ha de i en stavmikser/hurtigmikser.

Kjør til ganske fint mel.



Skjær dadlene i to og fjern steinen i midten.

Ha dadlene i mandelmelet, og kjør til grov marsipan. Hvis marsipanen ikke kan formes til en god og sammenhengende deig, kan du ha i 1 ss vann.



Mens mandlene poppes kan du sette i gang med sjokoladetrekket.

Smelt sjokoladen i vannbad. Vannbad er ikke komplisert, det er bare å ha en større kjele kvartfull med vann, og en mindre kjele oppi der igjen med sjokoladen i  biter oppi. 

Sett på middels varme, og rør i sjokoladen når den begynner å smelte.

Så fort den er uten klumper tar du den av varmen.

Ikke fall for fristelsen å kjøre på med varme, hvis vannet koker kan det fort sprute opp i sjokolade-kjelen, og det er litt uheldig.

Form marsipanen til to pølser. Jeg foretrekker å lage de som litt firkantet, da er det lettere å pensle dem med sjokoladen.

Pensle sjokoladen over og på sidene.



Finhakk en neve med nøtter, f.eks. pistasjnøtter.

Dryss godt over all sjokoladen.

Sett i kjøleskap så den stivner. 

Oppbevar kjølig, og skjær i skiver ved servering.



Dette kan jeg love deg smaker godt!

 

#marsipan #jul #daddel #dadler #pistasjnøtter #mandler #daddelmarsipan 

 

 

     

Ingen kommentarer