Pasta saltimbocca

Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett laget av kalv, spekeskinke og salvie. Men det finnes variasjoner, og man kan også bruke kylling. Her kommer en pastavariant hvor spekeskinken er byttet ut med bacon, men begge deler går selvsagt bra.

Av en eller annen grunn er ikke kalv en vanlig råvare i Norge. Det er ikke så ofte du finner den på menyene på restauranter heller. Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik. Det er masse kalv å få nedover i Europa. Da jeg tok det opp i en eller annen anledning mente noen at det kanskje var fordi kalvene er så søte, så vi orker ikke spise dem. Det er en teori jeg har problemer med å tro på - vi spiser jo lam så det tyter etter. Dessuten tror jeg ikke vi er så annerledes og mer godhjerta enn vår naboer sørover.

Jeg har forresten en venninne som en gang nektet å spise pattegris, det var nemlig en babygris, så det orket hun ikke. Men du spiser jo lam, sa jeg. Lang betenkningstid. "Jeg hadde ikke spist lam hvis det het pattelam". Bra svar!:)

Hvorom allting er - du får faktisk nå kjøpt kalv på utvalgte Menybutikker. Men billig er det ikke. Så hvis du vil lage denne pastavarianten uten å blakke deg helt - kan du bruke kylling.

Her er'n:



Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

400-500 gram kalv eller kylling
salt og pepper
2 ss smør
60 gram bacon eller spekeskinke i strimler
3 hvitløksfedd
1 dl hvitvin
4 dl fløre (matfløte eller kremfløte)
500 gram pasta
1 pk aspargestopper
finrevet skall av to sitroner
1 ts tørket salvie

Slik gjør du



Skjær kjøttet i spisevennlige biter, salte og pepre og brun det i panna i flere omganger. (Maks 150-200 gram kjøtt i panna av gangen)

Sett på pastaen, og kok etter anvisning på pakka.



Stek bacon og finhakket hvitløk i smør panna også.

Ha fløten og hvitvinen i panna og kok inn i 3 minutter. Krydre med salvie. 



Kutt aspargesen i mindre biter og la koke med sammen med pastaen de to siste minuttene.

Bland kalv og fløteblanding sammen, og ha i finrevet sitron. Salte og pepre hvis det trengs.



Bland sammen alt ei stor bolle.

 

#pastasaltimbocca #saltimbocca #pasta #kalv #bacon #fløte #asparges #sitron #hverdagsmat #festmat 

      

4 kommentarer
  • Sandra G. 07.02.2017 kl.12:33

    Så utrolig fin blogg! :) Her var det mye bra inspirasjon til å bli bedre på kjøkkenet!
  • Dazzy 07.02.2017 kl.14:39

    Ser godt ut:)
  • Gina 08.02.2017 kl.13:21

    Ser deilig ut, som vanlig.

    Bloggen din er kjempefin med supre oppskrifter. Gutta mine har likt alle rettene jeg har laget fra siden din. Og jeg har laget mange. Tusen takk. ☺
  • Siri Fossing 08.02.2017 kl.13:35

    Gina: Tusen takk! Da håper jeg du fortsetter å finne retter du kan bruke!:) Ha en fin dag!