Latmannsbrød på 45 minutter

Tvers over veien bor det en baker. Han er alt annet enn lat - og nå har han gått hen og fått tvillinger også - så det blir nok ikke noe mindre å gjøre fremover. Men selv arbeidsomme mennesker liker enkle løsninger.

Min bakernabo er den jeg som oftest konfererer med når det gjelder mat i det store og hele, han kan langt mer enn å bake. Han har lært meg å lage sushi, og han lærer meg å filetere fisk på en skikkelig måte. Det er et pågående arbeid viser det seg - for det viktigste med fiskefiletering er mengdetrening. Og der mangler jeg en del fortsatt.

Her om dagen kom min nabo med stjerner i blikket, og fortalte om dette utrolig enkle brødet han testet ut. Og etter det store suksessen med Erlends Grytebrød, hadde jeg store forventninger til dette latmannsbrødet.

Og gjett om de ble innfridd! Her er det bare å røre sammen en deig, kna det til en litt stor bolle, slenge brøddeigen på et bakebrett og steke det i 30 minutter. Og vips så har du nydelig nystekt brød. Kan det gjøres enklere? I tillegg er det kjempegøy! Og kjempegodt!



Nok til 1 brød 

Fra kjøkkenbenk til frokost/brønsj/lunsj/kvelds, 45 minutter. (15 minutter ved kjøkkenbenken og 30 minutter i ovnen) 

Dette trenger du

400 gram hvetemel
100 gram sammalt fin hvete
1 strøken teskje natron
1,5 ts salt
4 dl kefir eller kulturmelk

Slik gjør du


Sett stekeovnen på 200 grader

Bland det tørre med hendene i en stor bolle.



Salt og natron skal også i.



Bland til slutt inn kefir/kulturmelk. Deigen skal bli litt mer klissete enn en vanlig deig, men ikke så mye mer.



Kna deigen til en stor ball på et lett melet underlag.



Sett gigabollen på et bakebrett med bakepapir og skjær et kryss helt igjennom. La deigen stå, ikke flytt delene fra hverandre.

Stek den slik midt  ovnen på 200 grader i 30 minutter.



La brødet hvile litt før du skjærer i det.

Sjekk det nydelige latmannsverket!

#latmannsbrød #brød #nybaktbrød #brødmednatron #bakst #natronbakst  

 

      

8 kommentarer
  • Dazzy 11.02.2017 kl.12:14

    Nam, ser utrolig godt ut!
  • Mammamø 11.02.2017 kl.13:58

    Hvor varm skal ovnen være?
  • Siri Fossing 11.02.2017 kl.14:39

    Mammamø: 200 grader.:) Skal legge det inn i oppskriften.

    Siri
  • Ole 11.02.2017 kl.22:38

    Er ikke dette mer som scones?
  • Siri Fossing 11.02.2017 kl.23:32

    Nei, det synes jeg ikke. Veldig mykt og godt brød med god og sprø skorpe.:)
  • Ann Caroline 06.03.2017 kl.16:17

    Så kjempegodt ut:) Kan man bruke lettmelk istedenfor kulturmelk eller kefir?:)
  • Siri Fossing 06.03.2017 kl.17:19

    Ann Caroline: Nei, der vil jeg ikke anbefale, altså. Men jeg skal høre med bakeren for sikkerhets skyld.:)
  • Siri Fossing 06.03.2017 kl.17:22

    Ann Caroline: Nei, sier bakeren også.:)