Blinis

Blinis er små russiske pannekaker som lages med bl.a. bokhvete. Jeg lager dem uten. For konseptet små, salte pannekaker med rømme, rødløk og rogn kan helt klart nytes både med og uten bokhvete i røra.

Første gang jeg smakte denne kombinasjonen var for mange, mange år siden på en Stockholms-restaurant. Vi var en gjeng fra jobb som fikk dette til forrett. Og det er et matminne som har festet seg! Det er en perfekt forrett.

Jeg tror også disse små pannekakene kan funke som bra turmat med hva som helst på, egentlig. Det meste som kommer i miniversjoner faller i smak hos de minste.:)

Nok til 8-10 blinis

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time og 15 minutter. cirka 45 minutter er svelling av røra.

Dette trenger du

2 egg
4 1/2 dl melk
2 ts tørrgjær
350 gram hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 ss smeltet smør

Slik gjør du

Pisk egg og melk i en bolle.



Bland det tørre i en annen bolle.

Ha egg-og melkeblandingen sammen med det tørre.

Til slutt har du i litt smeltet smør.

La blandingen svelle i cirka 45 minutter.   

Ha stekepanna på middels varme, og stek små, runde pletter. Snu når de er godt stekt på den ene siden. 



Server kalde eller lunkne med rømme, rødløk, lodderogn og litt hakket gressløk.

#blinis #blini #pannekaker #russiskepannekaker #rødløk #lodderogn #rømme #gressløk #forrett #tapas #smårett

 
 

Én kommentar
  • Dazzy 14.02.2017 kl.11:01

    Nam, ser godt ut!