Kokkens asiatiske ris

Skomakerens barn er dårligst skodd, heter det i et gammelt ordtak. Og det er vel fortsatt slik for mange. Hvis man maler hus hele dagen er det kanskje ikke så fristende å male sitt eget etter arbeidstid.

Og sånn er det ofte for kokkene også. Har de laget god mat på restaurant hele dagen blir det gjerne noe kjapt og enkelt når de kommer hjem og skal spise selv. Men med den kunnskapen de har om råvarer er kjapt og enkelt kanskje litt mer spennende hos dem enn hos oss andre, vanlige dødelige.

Dagens Næringsliv har hatt en morsom og fin serie hvor de har spurt ulike kokker hva de spiser når de kommer hjem. Og spesielt denne risretten fra den Bergensbaserte kokken Christopher Haatuft fanget min interesse. Av flere grunner.

Jeg elsker raske og gode hverdagsretter.

Asiatisk mat er en favoritt, med sine rene og gode smaker.

Denne kan bygges opp og ned, og funker også fint som tilbehør.

Full klaff, altså!



Oppskriften her er skrevet litt om, og basert på råvarer jeg får tak i her jeg bor.

Nok til 3-4 voksne, eller til flere som tilbehør.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 20 minutter.

Dette trenger du

600 gram jasminris
9 dl vann
1 ts salt
2 hvitløksfedd
2 røde chili
1 tommel ingefær
1 pose spinat

dressing

4 ss fiskesaus (i eksotiskhylla)
3 ss sesamolje
2 ss riseddik (i sushihylla)
1 ss sukker

Slik gjør du


Skyll risen. 

Kok opp ris med vann og salt, skru ned varmen, og  la den trekke på lav varme under lokk i 12-14 minutter.


I mens finhakker du hvitløk, chili og ingefær.


Og blander sammen ingrediensene til dressingen.

Bland hvitløk, chili og ingefær sammen med dressingen. 


Når det er et par minutter igjen til risen er ferdig kan du la spinaten dampe i to minutter over risen. (Fortsatt under lokk.)

Tilslutt blander du alt sammen, rør inn spinaten og dressingen i risen og server.


Voila! Som den er - eller ved siden av noe. Noe stekt småkjøtt i risen kan også være godt.

#ris #asiatiskris #kokkensris #kokkensasiatiskeris #spinat #hovedrett #tilbehør #vegetar 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer