Hønsesuppe fra Provence

Har du først kokt opp ei høne er veien kort til mange forskjellige gode retter. Dette er andre forslag på kjøttet fra ei hel høne - du kan få tre gode middager til en familie på fire hvis du bruker den tiden det tar å la høna putre seg ferdig i ei gryte på kjøkkenet.  

Dette er en suppe fra Provence, med en base av kraft fra høna, hakket tomat og litt appelsin. Det er et nydelig utgangspunkt for en suppe med masse deilige grønnsaker - og selvsagt hønsekjøtt.

Har du ikke kokt ei høne? Bruk vanlig buljong og ferdiggrillet kylling.

(koking av hel høne kan du lese om her)


Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter (hvis du har ferdigkokt hønsekjøtt) 

Dette trenger du

1,5 liter kraft fra høne
300 gram ferdigkokt hønsekjøtt
1 boks hakket tomat, 400 ml
finrevet skall fra en appelsin
4 poteter , kokefaste
2 gulrøtter
1/2 purre
1 løk
1/2 fennikel
2-3 hvitløksfedd
1/2 ts gurkemeie
litt basilikum
salt og pepper

Slik gjør du


Kok opp kraft, tomat og finrevet appelsinskall.


Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter.

Surr grønnsakene i olje  i stekepanna et par minutter før du har de i gryta.


Det samme gjelder fennikel, løk og hvitløk.



Etter at du har tatt av det ytterste skallet på fennikelen og delt den i to, bør du skjære vekk den harde trekanten nederst mot rota.


Så har du i gurkemeie, salt og pepper. Og finhakket basilikum.

Til slutt har du i det ferdigkokte hønsekjøttet, og lar alt bli gjennomvarmt.



Pynt gjerne med litt av fennikelduskene, og server med godt brød med smør.

#høne #hønsekjøtt #suppe #hønsesuppefraprovence 

 

  

2 kommentarer