Frøknekkebrød

Knekkebrød er veldig gøy å lage selv! Dette er et deilig knekkebrød jeg fikk som del av en liten forrett hos min gode venninne Kari, men her har de blitt spist mest til frokost og lunsj.

Tips: ta med deg noen sprø knekkebrød sammen med porsjonspakker med leverpostei eller makrell i tomat. Eller kanskje litt smøreost med skinke og avokado oppå? Eller hva med et hardkokt egg. Jeg koker mange egg av gangen og har liggende klare i kjøleskapet. De holder seg i mange dager.

Du  kan også prøve deg på å lage ditt eget pålegg. I helsekostforretninger eller innvandrerbutikker få du kjøpt Tahini, en pasta av malte og ristede sesamfrø. Bland 1 dl tahini med saften av ¼ eller ½ sitron og litt salt. Bland i litt og litt vann til den konsistensen du vil ha. Litt gressløk er også godt i. 

Uansett hva du liker av pålegg - disse knekkebrødene liker du helt sikkert!


Nok til ca 30 knekkebrød

Fra kjøkkenbenk til hånd, ca 1 time og 20 minutter. 1 time i ovn.  

Dette trenger du

50 ram kruskakli
125 gram havregryn
100 gram linfrø
100 gram sesamfrø
100 gram solsikkekjerner
100 gram gresskarkjerner
1 ts salt
6 dl vann

Slik gjør du 


Sett stekeovnen på 160 grader og varmluftfunkjson.

Bland alt det tørre.

Ha i vannet og bland godt.

La røren svelle i cirka 10 minutter.



Pensle (eller bruk spray) 2 bakebrett med matolje.

Fordel røre jevnt utover begge brettene.

Sett et brett på hakket over midten, og et brett på hakket under midten.

Etter 15 minutter i ovnen bruker du en pizzarullekniv og ruter opp knekkebrødene.

Etter 30 minutter lar du brettene bytte plass.

Etter 45 minutter brekker du opp knekkebrødene og lar de steke de siste 15 minuttene på rist.

Etter 60 minutter er knekkebrødene ferdige, og de kan avkjøles helt på rist.


Hallo frokost!

 

#knekkebrød #frøknekkebrød #hjemmebakst #frokost #tahini #sesampasta

 

3 kommentarer
  • Pernille 25.04.2017 kl.21:40

    De knekkebrødene så veldig gode ut :)
  • Statera Marit Ebeltoft 25.04.2017 kl.22:18

    Veldig godt med hjemmelaget knekkebrød, trenger heler ikke tenke på hvilke vei som er rett vei av knekkebrødet da ;)
  • Siri Fossing 26.04.2017 kl.06:23

    Statera Marit Ebeltoft: Nei, det er vel gitt da.:-D