Mai-suksess

Bloggen har 4-årsdag! Hipp hipp hurra!:)

Da jeg vokste opp var det spesielt to kaker mamma brukte å lage til ulike feiringer eller andre anledninger. Som regel denne utrolig gode kokosbollekaka til bursdager, og dessuten suksessterte til kakelotterier og slike ting. Veldig populære kaker begge deler.

Nå er mai her, og det er høysesong for kaker. I år har jeg laget meg en festvariant av mammas suksessterte - i langpanne - med den karakteristiske gule, nydelige smørkremen i midten. Men som lokk pryder det norske flagget i hvit sjokoladekrem. Så fantastisk vellykket kombinasjon!

Her kreves det heller ingen spesielle kakepynteegenskaper. Flagget har jeg smurt på for fri hånd. Men vil du har en maikake i ekte maifarger må du nok kjøpe konditorfarger på f.eks. Jernia eller Cacas på nett. De konditorfargene du får kjøpt i vanlig butikk gir deg en kake som er litt mer pastellfarget.

Og du - begge kaker er glutenfrie. Og du kan godt lage bunnene to dager før kaken skal spises, og lage suksesskremen dagen før den skal spises - sammen med sjokoladetrekket. Praktisk! Særlig på 17.mai, når du egentlig har nok annet å holde på med. 

Kom mai du skjønne milde!



Nok til en kake i en langpanne på 30 x 40 cm

Dette trenger du til kaken

500 gram malte mandler
500 gram melis
10 eggehviter, romtempererte egg
2 ts bakepulver

Dette trenger du til suksesskremen

10 eggeplommer
2 dl kremfløte
250 gram sukker
300 gram romtemperert smør

Dette trenger du til hvit sjokladeflaggkrem

200 gram hvit sjokolade
60 gram smør
200 gram melis
4 ss vann
konditorfarger i rødt og mørkeblått/marineblått
skivede mandler til pynt
 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 160 grader.

Mal opp mandlene. Du kan godt bruke stavmikser.


Skill eggeplommer og hvitter.

Stivpisk eggehvitene, bruk gjerne et lite dryss med salt.  

Enklest er det hvis eggene er romtempererte, og du skal piske til det er så stivt at du kan snu bollen på hode uten at massen faller ut.


Bland først det tørre, før du vender de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn til en jevn og fin masse.

Del massen i to. Sånn cirka.


Stek en og en bunn midt i ovnen i langpanna på 160 grader i 30 minutter.


Sånn! Ha den jevneste siden ned når du skal ha på krem på en av bunnene.


Suksesskremen lager du ved å varme opp eggeplommer, fløte og sukker på middels lav varme til det tykner. Rør ofte.

Det skal IKKE koke! Men det skal bli en tykk og fin eggekrem.


Sånn konsistens vil du ha.

Avkjøl. (Jeg avkjøler i kjøleskap.)


Så rører du inn det romtempererte smøret - og da blir kremen slik.


Da skal kremen være så tykk at du fint kan fordele den utover uten at den renner av.


Legg lokket på slik at den jevneste siden kommer opp - der du skal smøre på flagget ditt.


Smelt sjokoladen sammen med smør og vann i vannbad. Altså har du sjokolade, smør og vann i en liten kjele som står i en større kjele. Den største  kjelen har du kvartfull med vann, og du varmer den opp på middels lav varme.

Når du kan røre ut til en jevn sjokoladekrem tar du  den bort fra platen.


Bland ut  med melis. Hvis den blir litt tykk og smuldrete kan du ha i littebitt vann til.

Cirka 1/4 av kremen kan du spare til det hvite i flagget.

Cirka 1/4 kan du farge blått.

Cirka 1/2 kan du farge rødt.


Jeg bruker en smørkniv i tre når jeg smører på sjokoladeglasuren.

Først smører jeg ut et litt bredt mørkeblått kors. Husk at det ikke skal være helt midtstilt, du må trekke den loddrette stripen litt mot venstre.

Det gjør ikke noe om det ikke blir helt jevnt.


Så er det hvit krem på begge sider.

Vask kniven eller bruk noe nytt så fargene ikke blander seg. Prøv å dytt kremen inn mot det blå så det ikke blir så mange gliper mellomfargene. Men prøv å unngå å blande fargene.

De hvite stripene skal være litt smalere enn det blå.


Så fyller du på med rødt før du drysser på med skivede mandler.

Det er fint å legge litt skiver på eventuelle skjønnhetsfeil her og der.;-)



Dette er mai-kaken sin det! Med garantert suksess!

 

#suksessterte #maikake #glutenfri #hvitsjokolade #detnorskeflagg

 

    
  

  

 

 





      

 

3 kommentarer
  • Vilde 01.05.2017 kl.12:29

    NAM det så helt nyydelig ut <3
  • Statera Marit Ebeltoft 01.05.2017 kl.13:39

    Ah den så jo bare utrolig god ut :D
  • Lilli 01.05.2017 kl.22:53

    Stilig :)