Coleslaw

Noen ganger er ei pølse i brød redningen når tiden er knapp eller fasilitetene dårlige. Og noen ganger er pølse rett og slett det som gjør turen komplett. Og hvis du har tid, er det egentlig bare coleslaw som skal til for å gjøre pølsene til et veldig, veldig godt - og hakket mere spennende måltid. 

Coleslaw er en salat som primært består av kål, gulrot og diverse andre ingredienser. Det finnes mange variasjoner av oppskriften, og de fleste moderne former for coleslaw inneholder majones. Dressingen får som regel lov til å trekke sammen med salaten i adskillige timer før retten serveres, men det er ikke avgjørende.

Når jeg lager partyfavoritten Pulled Pork, er coleslaw et veldig viktig tilbehør. Den balanserer ut den litt søte og spicy sausen som kjøttet er marinert i, og sammen med gode burgerbrød gjør den måltidet komplett.  

Coleslaw er også veldig fint som generelt tilbehør til grillmat.

Og selvfølgelig - coleslaw må på bordet når det er pølsefest!



Fra kjøkkenbenk til bord, 10 minutter. Men du kan godt lage dette dagen før det skal spises, eller flere timer i forveien.

Dette er en ganske liten porsjon, men du kan gjerne både doble og triple porsjonen.

Dette trenger du

150 gram hodekål
1/2 eple
1/2 gulrot
1 ss sylteagurk
1/2 dl lett majones
1/2 dl lett creme fraiche
2 ts sukker
2 ts H.P.sauce
1 skvis sitron (ca 1/2 til 1 ss) 
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du



Rens grønnsakene og finsnitt kålen. Gulrot og eple rives på rivjern. 

Finhakk sylteagurken.



Bland majones sammen med creme fraiche og sitronsaft.



Du må også blande inn sukker, H.P. sauce, salt og pepper.



Ha sausen i de finsnittede grønnsakene og bland godt.

#mat #oppskrift #pølser #coleslaw #pullepork #grillmat #grilltilbehør  

 

3 kommentarer