Grove pizzabagetter

Pizzabagetter har vært populær fastfood i mange år. Det er ikke så vanskelig å forstå, det er en rask og fin måte å få den gode pizzafølelsen på. Dessuten kan du velge noen grove bagettvarianter for et litt sunnere måltid.  En tradisjonell vri med tomatsaus på er selvsagt alltid en slager, men jeg anbefaler også å prøve min favoritt: Artisjokkrem og spekeskinke. Helt nydelig!

Nå i disse avslutningstider er det også en rask og grei måte å lage noe godt på.



Fra kjøkkenbenk til sulten munn, 20-30 minutter.

Dette trenger du

Grove bagetter
olivenolje
litt parmesan

Til rød pizzabagett
rød pizzasaus
mozzarella og tomat
eller f.eks. kokt skinke og revet gulost. Mager salami kan også være et godt alternativ til skinken.

Til bagett med artisjokkrem
1 boks artisjokker
1 hvitløksfedd
litt olivenolje
spekeskinke

Slik gjør du



Sett stekeovnen på 200 grader

Skjær bagettene i to på langs.

Vær litt sint på bagettene, og trykk dem flate.  Ganske flate. (Dette hjelper mot seig og klissete bagett, hvor sausen renner ned i bagetten og gjør den deigete)

Pensle bagettene med litt olivenolje på kuttsiden som er trykket flat, og dryss litt parmesan på.

Stek bagettene i 3-5 minutter på denne måten. Da får du en fin skorpe som du kan legge fyll på etterpå.



For rød bagett: Smør på pizzasaus, ha på noen biter med skinke eller salami og litt gulost, eller skiver av tomat og mozzarella.

For grønn bagett: Kjør avrente artisjokkhjerter, litt olivenolje og et hvitløksfedd i stavmikser til en fin krem. Hvis den fortsetter å blade seg, kan du ha i litt mer olje.



Smør artisjokkremen på bagettene og topp med skiver av spekeskinke.



Bagettene med fyll kan du steke midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter.



Et parmesandryss etter stekingen er også godt.

 

#pizzabagetter #pizza #bagetter #artisjokkrem #småretter

Ingen kommentarer