Grove hamburgerbrød

Disse burgerbrødene er mettende, saftige og kan brukes som rundstykker også. Sønnen på 7 gikk og mumset på disse en hel kveld, så de falt så absolutt i smak hjemme hos oss.

Det er ganske deilig å gjøre om junkfood til et relativt sunt og nydelig måltid. :)

På bloggen finner du nå også oppskrift på både fine burgerbrød og glutenfrie burgerbrød. Så da bør vel hamburgeren være reddet denne sommeren.



Nok til 12 burgerbrød

Fra kjøkkenbenk til grillbord, ca 2 timer. Det tar 10 minutter å lage deigen, som skal heve til dobbelt størrelse - ca 45 minutter. Så skal de runde brødene etterheve en halvtimes tid før de skal stekes i 10-15 minutter. Du må regne to brett.

Dette trenger du

1 pose tørrgjær
1 ts salt
2 ts sukker
7 dl hvetemel
3 dl sammalt grovt hvetemel
3 dl sammalt fint hvetemel
50 g romtemperert smør i små biter
6 dl lettmelk
4 ss olivenolje
egg til pensling
frø, f.eks. sesamfrø og linfrø, eller havregryn

Slik gjør du


Varm opp melken til fingervarmt, altså lunkent og ca 37 grader. 

Ha tørrgjæren i bakebollen og hell den fingervarmemelken over.

Ha i sammalt grovt hvetemel og vanlig hvetemel.


Det skal være litt sammalt finmalt hvetemel også i deigen, pluss sukker og salt.

Kjør kjøkkenmaskinen på middels fart i 5-10 minutter, og ha i olje og smør også underveis.

La deigen heve på lunt sted til dobbelt størrelse, ca 30-45 minutter.


Del deigen i 12 emner, og trill ut fine, store boller.

Du får ca 6 på hvert bakebrett.

Sett stekeovnen på 215 grader.

Etterhev i 30 minutter, mens ovnen blir varm.  
Pensle med vispet egg, og dryss frø eller havregryn over. Jeg brukte en blanding av sesamfrø og linfrø.

Stek i 10-15 minutter til de er brune og fine. I min ovn var 13 minutter perfekt.

 

#hamburgerbrød #burgerbrød #grovehamburgerbrød #grovebrød  

Ingen kommentarer