Grove horn med soltørkede tomater og pinjekjerner

Vi har akkurat vært på helgetur, og det eneste jeg vet om slike reisedager et at det blir mye tull med spisingen. Og det kan være følgende scenarier:

1. Det er ikke mat å få tak i der du er akkurat da. (F.eks. ved lang venting på baggasje, eller manglende servering på fly.)

2. Du har ikke lyst på noe av det de har der du er. F.eks pølse i kiosken. Eller et tørt horn. En gang  fikk jeg horn med mugg på på en bensinstasjon. Det hjalp ikke på det lave blodsukkeret.

3. Det er noe å få kjøpt, det ser godt ut, men er en bitteliten porsjon, og ganske dyr.

Alt dette er helt vanlig reiseproblematikk. Helt til du kommer frem og lar humla suse. Da kan du velge og vrake og lommeboka ofte vid åpen.

Her kommer noen horn jeg lagde for mange år siden etter oppskrift fra Wenche på God Morgen Norge. De er perfekte å ha i fryseren, og bruke som niste  på vei hit og dit. På skitur eller på skjæra. Eller hjemme en helt vanlig lørdag.

Disse ble med i veska på forrige tur.

Nok til 16 horn

Fra kjøkkenbenk til ferdige horn - deigen lager du på 15 minutter. Men de skal heves i to runder, 30 min - 50 minutter. Så tar det 15 minutter å steke ett brett.

Dette trenger du

deig

2 gulrøtter
6 dl hvetemel
6 dl grovt sammalt hvetemel
50 gram tørrgjær (en pose)
2 ts salt
1 1/2 ts provencekrydder
1 dl olivenolje eller annen matolje
4 dl vann
1 dl matyoghurt, yoghurt naturelle eller vann
pisket egg til pensling
2 dl revet gulost til topping hvis du vil

fyll

1/2 glass finhakket soltørket tomater med 2 ss av oljen (ca 100 gram)
1 1/2 dl cottage cheese
1/2 rød chili (eller 1/4 ts chilipulver)
15 blader fersk basilikum (eller 2 ts tørket)
1 1/2 ts timian
1 fedd hvitløk
1 dl pinjekjerner eller solsikkekjerner, hakket eller hele
salt og pepper


Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern.

Bland mel , tørrgjær, revet gulrot, salt og krydder i en bakebolle. Tilsett fingervarmt vann, yoghurt og olje .

Elt sammen i 4-5 minutter til en glatt og klissete deig.

Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen.

Sett på et lunt sted til heving i 30-40 minutter til deigen er dobbelt størrelse.

Lag fyllet. Ha marinerte soltørkede tomater, olje og finhakket chili i en bolle sammen med pinjekjerner (eller solsikkekjerner). Du kan finhakke dem, eller ha de hele - eller grovhakket for den saks skyld.

Tilsett cottage cheese, krydder og eventuelt finhakket frisk basilikum. Smak til med salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bakebord. Elt sammen og del i to.

Kjevle hver del ut til en rund leiv.

Del i 8 trekanter.

Legg på 1-2 spiseskjeer fyll og rull sammen fra den bredeste siden.

Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med egg og dryss på revet ost.

Dekk til og sett til heving i 40-50 min.

Stek i varm stekeovn på 225 grader på midterste rille. Stekes ca. 15 min.

Avkjøl på rist.

Digg!

 

#horn #grovehorn #gulrothorn #fyltehorn

 

 

 

 

6 kommentarer
  • Guri 09.09.2017 kl.11:52

    Disse ble veldige gode! Og med såpass mye krydder ble det smakfullt også. Tenker dette må være real turmat også med tanke på innholdet. Og ikke usunt heller😄
  • Siri Fossing 09.09.2017 kl.11:59

    Guri: Ikke sant? Jeg er veldig begeistret for disse. Tok du hele pinjekjerner, eller hakket du dem opp?
  • Guri 10.09.2017 kl.19:06

    Hele pinjekjerner pluss litt hele solsikkekjerner:)
  • Siri Fossing 10.09.2017 kl.19:14

    Guri: Ok. Tenkte jeg skulle finhakke neste gang for å se hva det gjør med konsistensen.:)
  • Kristin 06.11.2017 kl.14:00

    Ser veldig gode ut:) Etter du har fryst dem, tiner du de og steker. hvor lenge?

    Takk
  • Siri Fossing 06.11.2017 kl.17:29

    Kristin: Prøv 3-5 minutter på 200 grader (varmluft).:)