Honningglaserte medisterkaker

Her får du en touch av jul, det lille som skal til for å gi deg et hint om hva som kommer. En smaksfest!

Alt min mamma lager er selvfølgelig verdens beste. Disse medisterkakene er intet unntak. Nesten alle oppskrifter på medisterkaker inneholder muskat og ingefær. Men ikke mammas. Her er det løk og soyasaus som gir det lille ekstra.

Her har medisterkakene fått et lite honningbad, og et enkelt og eksotisk tilbehør. Da kan du servere en middag med touch av jul, uten at du trenger å dra frem glitteret riktig ennå.

En smaksfest kalte cowboyen dette. Jeg kunne ikke vært mer enig.




Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 Minutter

Kjøp medisterdeig - ikke medisterfarse. (Medisterdeig ligner på vanlig kjøttdeig i konsistensen, mens farsen er mye mer pudding-aktig.)

Dette trenger du

500 gram medisterdeig ikke farse
3 ss melk
1 ss potetmel
1 ss soyasaus
1 egg
1 liten løk vanlig gul
salt
pepper
tyntflytende honning f.eks. akasiehonning
bulgur eller couscous
tørkede aprikoser
1 kanelstang
1 pk rødkål

Slik gjør du


 

Bland medisterdeigen godt med revet løk (gjerne most i stavmikser), soyasaus, egg, potetmel, melk, salt og pepper.

Lag så store eller så små kaker du vil ha med en spiseskje og en nyvasket hånd, og brun dem godt på begge sider i stekepanna på middels høy varme.

Sett på rødkål, følg anvisningen på pakka.

Sett på bulgur eller couscous.(Couscous er kjappest) Ha gjerne en kanelstang vannet.

Kutt aprikosen i mindre biter.

Hell noen spiseskjeer (2-3) honning over medisterkakene, skru ned til middels lav varme, og la dem bade litt i honningen.

Snu litt innimellom. Når de begynner å få en litt karamellaktig overflate er de ferdige.



Når bulguren/couscousen er ferdig blander du inn små biter av aprikos, og tar ut kanelstangen. Server sammen med rødkål. 

Yammi-jul!

2 kommentarer
  • Siri Kolstad 05.12.2017 kl.15:01

    Å, det så utrolig godt ut! Dette skal jeg garantert teste ut i løpet av måneden. Tusen takk for oppskrift! <3
  • Siri Fossing 05.12.2017 kl.18:21

    Siri Kolstad: Bare hyggelig - det er bare å glede seg.:)