Parmesanpai

Jeg blir forsatt latterlig lykkelig når jeg snubler over geniale retter som dette.

I en middag vi var forleden fikk vi disse nydelige mini-paiene sammen med en aperitiff, og forelskelsen var umiddelbar.

Lune små paier fylt med fløte, egg og parmesan. Ikke er de sølete å spise, og du trenger ingen servietter. De går også fint an å lage på forhånd, kanskje bare lune dem litt i ovnen før servering. Også smaker de himmelsk! Og de er kjempeenkle å lage!

Ypperlig som velkomstmat eller som del av et tapasbord - anbefales på det varmeste!

  

Nok  til 10-12 minipaier (beregn 2-3 stk til hver)

Fra kjøkkenbenk til hånd - 10 minutter å lage røre, 20 minutter å steke.

Dette trenger du

1 stk vanlig ferdig paideig, eller lag deig selv
2 egg
1 1/2 dl kremfløte
50 gram revet parmesan

I tillegg trenger du småkakeformer, som f.eks. sandkakeformer.

Slik gjør du

Rull ut deigen, og stikk ut rundinger med et glass.

Trykk deigrundingene ned i kakeformene.

Pisk/visp sammen egg og fløte, og ha den revne parmesanen i.

Fordel fyllet i formene.

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

  

Paiene eser opp under steking, men faller fort sammen etter de kommer ut av ovnen.

Spises lune. Deilig!

Ingen kommentarer