hits

Parmesanpai

Jeg blir forsatt latterlig lykkelig når jeg snubler over geniale retter som dette.

I en middag vi var forleden fikk vi disse nydelige mini-paiene sammen med en aperitiff, og forelskelsen var umiddelbar.

Lune små paier fylt med fløte, egg og parmesan. Ikke er de sølete å spise, og du trenger ingen servietter. De går også fint an å lage på forhånd, kanskje bare lune dem litt i ovnen før servering. Også smaker de himmelsk! Og de er kjempeenkle å lage!

Ypperlig som velkomstmat eller som del av et tapasbord - anbefales på det varmeste!

  

Nok  til 10-12 minipaier (beregn 2-3 stk til hver)

Fra kjøkkenbenk til hånd - 10 minutter å lage røre, 20 minutter å steke.

Dette trenger du

1 stk vanlig ferdig paideig, eller lag deig selv
2 egg
1 1/2 dl kremfløte
50 gram revet parmesan

I tillegg trenger du småkakeformer, som f.eks. sandkakeformer.

Slik gjør du

Rull ut deigen, og stikk ut rundinger med et glass.

Trykk deigrundingene ned i kakeformene.

Pisk/visp sammen egg og fløte, og ha den revne parmesanen i.

Fordel fyllet i formene.

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

  

Paiene eser opp under steking, men faller fort sammen etter de kommer ut av ovnen.

Spises lune. Deilig!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter