hits

Pai med fetaost og spinat

For ca 100 år siden bodde jeg på Tøyen. På Tøyen Torg var det en tyrkisk grønnsaksbutikk som jeg passerte på vei til og fra t-banen. Og der inne solgte de Børek. Børek er en slags innbakt pai av filodeig i litt forskjellige former og varianter.

Jeg spiste mye Børek. Ofte som en erstatning for middag på vei hjem - av og til også som frokost. Det var to typer der jeg likte - en med potet, og en med spinat og fetaost. En vakker dag skal jeg lage Børek hjemme.

Men! I mellomtiden får det fint an å meske seg med dette fyllet i en vanlig pai. 

Her kommer spinat og fetaost:

Nok til en pai


Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time. Paien skal steke i 35-40 minutter av disse. Du kan f.eks. gjøre den klar om kvelden, og steke den når du kommer hjem dagen etter.

Jeg bruker miks til paideig. Ferdig paideig er dobbelt så dyrt, og å lage paideig selv tar mye lengre tid. 

Dette trenger du

1 pk paideig 
400 gram fersk eller frossen spinat
5 egg
200 gram fetaost
150 gram gulost
75 gram pinjekjerner
1 ts salt

Slik gjør du

Denne bruker jeg. Den står i melhylla, og skal bare tilsettes litt vann. Deigen blir veldig smidig og fin å jobbe med, og etter at du har kjevlet den ut kan du legge den i en paiform. Blir det et hull, kan du bare ta noe fra kanten å lappe med. Det funker fint.

   

Slik! (Følg stekeinstruksjonene på pakka)

Surr spinaten i stekepanna på middels varme i litt olje eller smør til den faller sammen. Du må nok ha noen runder, den er ganske omfangsrik. 

Pisk eggene lett med en gaffel.


Smuldre fetaosten i eggene.

Bland spinaten sammen  med eggeblandingen og ha opp i paiformen.


Dryss over pinjekjerner og gulost, og stek i 35-40 minutter etter anvisning på paideig-pakka.

Sånn!

8 kommentarer

SIRI ALVÆR: Tusen takk - det er veldig godt, altså.:)

GENEVIEVE B.JOHANNESSEN

GENEVIEVE B.JOHANNESSEN

SUPER DUPER RETT!!! DEN LAGER JEG!!! ELSKER PAI OG FETA OG SPINAT!!! N Y D E L I G !!! KAN IKKE VENTE TIL I MORGEN !!!! TAKK FOR TIPSET!!!

GENEVIEVE B.JOHANNESSEN: da blir det god middag på deg i dag.:)

Denne spiser jeg ofte i Hellas,i morgen kjører jeg en fra Tvedesstrand.

Ketil Fjeld: Ja, grekerne er nok flinke til å lage dette! Da håper jeg det smaker Ketil, og at du ellers har det bra.:)

Hva pleier du å ha ved siden av paien?

Kristin: jeg synes det er godt med en grønn salat.:)

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter