Kjøttfri 7-dagersmeny med handleliste

Jeg er veldig glad i kjøtt, og kan vanskelig se for meg et liv uten. Men jeg trenger ikke kjøtt hver eneste dag. Og hvis det kan hjelpe kloden med litt mindre kjøttspising, så synes jeg det er verdt å se på noen alternative middagsretter innimellom.

Mine barn kunne glatt vært vegetarianere, og spist grøt og pannekaker annenhver dag.

Men her får du noen andre forslag til vegetarretter hvor du ikke en gang tenker over at kjøttet mangler. Det gjør i hvert fall ikke jeg. Dette er fullverdige og gode middagsmåltider alle som en.

Frister ikke noe av dette? På Siris matapp finner du gode middagsforslag både med og uten kjøtt.

Mandag - Linse- og kikertsuppe. Denne suppen er fin å starte uka med. Smaksrik og fyldig, kjapp å lage er den også. Server gjerne med noen grove rundstykker ved siden av, eller hva med noen nanbrød? 

Tirsdag - Kremet pasta med ruccula. I pastaverdenen finnes det utrolig mange gode retter uten kjøtt. Dette er en av dem.

Onsdag - Pai med fetaost og spinat. På lille-lørdag er det deilig med noe ekstra godt, som denne paien.

Torsdag - Ingrids torsk. Lag torsk med aspargessaus etter tips fra hele Norges Ingrid Espelid Hovig. Enkel og god hverdagsfisk. Kok opp litt ekstra med poteter, så har du til fredagens pizza også.

Fredag - Focaccia-pizza. Denne fluffy pizzaen med knuste poteter og olivenolje er en perfekt avslutning på arbeidsuka i sofaen foran TV'en.

Lørdag - Aubergine Parmigiana. Min absolutte vegetar-favoritt! En slags lasagne med nydelig tomatsaus, ost og aubergineskiver. Elsket av alle som får den servert.          

Søndag - Østerkleivs fiskesuppe. Denne fiskesuppa kan pimpes opp og ned - og smaker nydelig uansett hvilken dag det er i uka.

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.

Mandag - Linse-og kikertsuppe

Tirsdag - Kremet pasta med ruccula

Onsdag - Pai med fetaost og spinat

Torsdag - Ingrids torsk

Fredag - Focaccia-pizza

Lørdag - Aubergine Parmigiana

Søndag - Østerkleivs fiskesuppe

Handleliste

Fisk &  skalldyr

4-500 gram torsk til Ingrids torsk
600 gram fisk til suppe, f.eks. 300 g hvit fisk og 300 g rød fisk
gjerne et par never ferske reker til fiskesuppa også hvis du vil 

Frukt og grønt

2 løk
ingefær
koriander
basilikum
timian (eller du kan bruke tørket)
1 pose ruccula (65 gram)
hvitløk
1 sitron
400 gram spinat (kan også bruke frossen)
poteter til Ingrids torsk og focaccia-pizza, + 4 kokefaste poteter til fiskesuppe
1 eske sherrytomater
2 auberginer
1 rødløk
rød chili
1 purre

Dagligvarer

3 bokser hakket tomat a 400 ml
1 boks kikerter a 3-400 ml
1 boks hermetiske linser a 3-400 ml
1-2 poser ristede pinjekjerner (til pai og pasta)
1 beger creme fraiche
1 pk maizena paideig (eller kjøp ferdig paideig, eller bak selv)
200 gram fetaost
1 pose aspargessuppe
revet mozzarella til pizza
2 stk parmesan (150-200 gram stk - tre​nger til pasta og aubergineformen)
2 mozzarellakuler a 125 gram hver
1 beger matfløte

Dette har du kanskje fra før

fiskebuljong
garam masala-krydder
olivenolje
150 gram gulost
5 egg
tørrgjær
1 kg hvetemel
kyllingfond
2 gulerøtter
smør
  

 

2 kommentarer