hits

Cathrines tomatsuppe

Egentlig heter denne Interkontinental tomatsuppe. Men når en venninne kommer, flere år etter hun har fått den servert, og snakker om den UTROLIG GODE tomatsuppa hun fikk av meg en gang - vel da blir den hetende Cathrines tomatsuppe. Skulle bare mangle.

Noen mener at suppe ikke er nok mat til middag. Det er litt avhengig av suppen, syns jeg. Denne er ganske fyldig. Har du godt med egg og brød ved siden av, blir det ganske mye mat. Urteoljen du drypper over gir den ekstra lille touch'en.  

Vi har den gjerne hvis det er litt sen middag, jeg er ikke så klar for tung mat når det begynner å bli litt sånn utpå kvelden. Eller vi har den tidlig fordi vi skal spise noe annet godt (f.eks. ost & kjeks) til kvelden. Cathrine serverer den selvfølgelig i bursdagen sin.

Uansett -  lag den og spis den!:-)

Oppskriften finner du også på Siris matapp. En hverdagsmiddag-venn-i-nøden.


 

Nok til 3 voksne.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Korianderfrø får du kjøpt i innvandrersjapper, eventuelt kan du droppe dem. Urteoljen ville jeg ikke droppet var jeg deg - det blir som å lage sjokoladekake uten glasur.

Dette trenger du

3 bokser hakket tomat naturelle
3 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
2 ts fersk ingefær
1 rød chili
2 laurbærblader
10 hele sorte pepperkorn
1 ts korianderfrø
2 ts sukker
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
2 dl fløte matfløte eller kremfløte

Urteolje
0,5 dl god olivenolje
2 ss fersk basilikum
1 ss sitronsaft

hardkokte egg
brød

Slik gjør du


Lag urteoljen først. Ha olivenolje, sitronsaft og fersk basilikum raskt i en stavmikser.

Sett til siden så smaken får satt seg før suppa er ferdig.


Hiv alt oppi ei gryte - bortsett fra fløte og egg (og urteolje).

Chilien kan du rense for før og grovkutte i 3-4 biter.

Hvitløken kan du rense og knuse med flatsiden av en kniv, sånn at saften fra løken kommer ut mens suppa koker.

Ingefær skreller jeg og river fint på et rivjern rett i gryta.

La putre i 20 minutter.

Når suppa har putret ferdig, kan du ta den av varmen, fiske ut de to laurbærbladene og tilsette fløte.

Bruk stavmikser i gryta, og kjør til en jevn suppe.



Kok eventuelt raskt opp igjen, og server med hardkokte egg og urteolje til å dryppe over.

Og skikkelig, skikkelig gode rundstykker eller godt brød, selvsagt.

(Parmesan er også godt - og er det barn i nærheten liker de veldig godt litt makaroni, da...;-))

#tomatsuppe #suppe #middag #urteolje #oppskrift #mat #cathrinestomatsuppe #interkontinentaltomatsuppe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter