Tacosuppe

Liker du taco, så liker du tacosuppe. Det er et kjapt og godt alternativ til en tacomiddag, og mine barn syns i hvert fall det er veldig stas å krønsje nachochips og strø ost over suppen sin selv. Jeg syns det er stas jeg også, jeg er stor fan av TexMex mat.  

TexMex er sammensatt av ordene Texas og Mexico, og blander matprodukter tilgjengelig i USA med kulinariske tradisjoner i Mexico. I USA kalles det også Southwestern cooking. Prøv f.eks. denne tacopastagryta, eller hva med noen taquitos?

Flere deilige retter finner du under min en egen TexMex-kategori her på bloggen.

Suppen og de andre tacoinspirerte rettene finner du også sammen med mange andre digge retter på min matapp.  


Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter. 

Hvis du har lyst til å prøve å lage ditt eget tacopulver, kan du blande disse krydderne:


1 ts chilipulver
1 knivsodd løkpulver
1 knivsodd hvitløkpulver
1 knivsodd knuste chiliflak
1 knivsodd tørket oregano
1/2 ts paprikapulver
1 og 1/2 ts spisskummin
1 ts salt
1 ts pepper.

Dette trenger du

3-400 gram karbonadedeig eventuelt kjøttdeig
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 løk
2 bokser hakket tomat
1 boks mais (liten boks)
3 ss tomatpure
4 dl grønnsaksbuljong vann pluss en terning
1 pose tacokrydder eller egen krydderblanding
nachochips
revet gulost
lettrømme

Slik gjør du



Blank finhakket løk, hvitløk og chili (renset for frø) på middels lav  varme i stekepanna.

Stek karbonadedeig på middels høy varme.


Bland alt i gryta (bortsett fra mais) og la putre i ca 20 min. Ha maisen i de siste 5 min.





Server med nachochips som du knuser over suppa, rømme og ost. 

#suppe #taco #tacosuppe #middag #mat #oppskrift #texmex

2 kommentarer
  • elisebr 15.04.2018 kl.13:21

    Så godt det så ut! :)
  • Siri Fossing 15.04.2018 kl.15:15

    elisebr: Ja, den er pen også.;-)