hits

Tre forskjellige typer potetsalat

Mai er festbord, og på festbord bør det stå en potetsalat. Det er i hvert fall min mening. 

Her gir jeg deg tre ulike typer potetsalat som tilbehør. (Jeg har også en kremet med vårløk på bloggen som jeg er veldig begeistret for)

Den klassiske majonesbaserte med litt creme fraiche og sylteagurk, den olivenoljebaserte med masse ferske urter og sitron - og en litt uortodoks - men veldig digg variant med gresk yoghurt, olivenolje, urter og bacon.

Alle oppskriftene tar utgangspunkt i 500 gram nypoteter, som kan spises med skallet på. 500 gram er ca 4-5 store nypoteter.

Men du kan også bruke andre små partypoteter, som amandine eller lignende - de kan også spises med skallet på.

Eller du kan bruke vanlige kokefaste poteter som du skreller etter at de er ferdigkokt. 

Men hold deg helst unna de melne potetene til potetsalat. Det funker ikke så bra. 

Smak deg frem til din favorittsalat!



Fra kjøkkenbenk til festbord - koketiden på potetene du har valgt pluss 10 minutter.

Dette trenger du til klassisk potetsalat:

500 gram poteter
1 dl lettmajones (1/3 - 1/2 vanlig tube)
1 dl lett creme fraiche (1/3 beger)
2 ts sukker
2 ts HP Sauce
1/2 - 1 ss sitronsaft fra en ekte sitron
1 ts salt
1 ts pepper
1-2 ss finhakket sylteagurk, hvis du vil
finhakket gressløk, hvis du vil

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

Vend inn biter av potet når de er ferdigkokte, og topp med gressløk.

Klassisk potetsalat.

 

Dette trenger du til fransk potetsalat:

500 gram potet
5 ss olivenolje
saften av 1/2 sitron, ca 1-2 ss
masse ferske urter, f.eks. en håndfull basilikum og en håndfull persille
ca 1 ss grovt havsalt

Ha de ferdigkokte potetbitene i en bolle. Ha over olivenolje, sitron og dryss over havsaltet.

Finhakk urter og ha i bollen. Vend forsiktig rundt så alt blir godt blandet.

Fransk potetsalat.


Dette trenger du til potetsalat med yoghurt, mynte og bacon:

500 gram potet
1 pk bacon, 100-150 gram
200-300 gram gresk yoghurt naturelle
1/2 - 1 ts salt
1/2 - 1 ts pepper
1 ss sitronsaft fra en ekte sitron
2 ss olivenolje 
en håndfull persille
2-3 ss fersk mynte 

Sprøstek bacon i stekepanne eller ovn. Jeg foretrekker ovn. Da legger jeg baconet på et bakepapir, og setter det inn i kald ovn. Skru ovnen på full guffe (min går til 275 grader) og la baconet stå til det blir sprøtt. Pass på! Når ovnen blir varm går det ganske fort.

Bland resten av ingrediensene i en bolle. Vend inn biter av ferdigkokt potet og bacon. Spar gjerne litt av baconet til pynt sammen med litt ekstra persille.

Potetsalat med yoghurt, mynte og bacon.
 

 

#potetsalat #grill #tilbehørgrill #grilltilbehør #franskpotetsalat #klassiskpotetsalat 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter