hits

Ukemeny med innslag av høytid - pluss handleliste

Nå begynner høytidsdagene virkelig å melde sin ankomst, noe jeg har prøvd å ta hensyn til i dette forslaget til ukemeny.

Torsdag er en fridag, så der har jeg lagt opp til en litt bedre middag, som likevel er lett å lage - og utrolig god! Kylling i rødvin er en enkel utgave av den franske klassikeren Coq au vin.

På fredag har jeg foreslått pitapizza, lynrask og god fredagsmat når helgen forhåpentligvis skal nytes utendørs. Kjekt å kunne bruke tiden på å stryke bunadsskjorter eller den slags i stedet.

Alle disse rettene finner du også på den smarte matappen min - en god hjelper når du skal i butikken og handle på ettermiddagen.

Handlelisten for denne ukemenyen finner du nederst i innlegget.

 

Menyforslag

 

Mandag -   Krabbe- og nudelwwok

Tirsdag - Spagetti alla carbonara

Onsdag - Middelhavstorsk

Torsdag - Kylling i rødvin

Fredag - Pitapizza

 

Mandag - Krabbe- og nudelwwok 

 Tirsdag - Spagetti alla carbonara

Onsdag - Middelhavstorsk 

 Torsdag - Kylling i rødvin

Fredag - Pitapizza 

 

Handleliste

 

Fisk og kjøtt

300-350 gram bacon
4 torskefilet uten skinn og bein, 400-500 gram
600 gram kylling, kyllingfileter eller f.eks. noen fine, feite økologiske kyllingbryst  

Frukt og kjøtt

hvitløk
hodekål (trenger ca 1/3 av en vanlig hodekål)
gulrøtter (trenger 2)
1 bunt vårløk
1 paprika
sherrytomater
1 stor tomat
1 sitron
5-10 sjalottløk
250 gram sjampinjonger
persille

Dagligvarer

500-600 gram spagetti
4 egg
parmesan
1 boks crabsticks, ca 150-200 gram
1 pk nudler, vanlig eller fullkorn
pitabrød
tomatsaus
revet gulost
200 gram fetaost

Dette har du kanskje fra før?

salt og pepper
sesamolje
soyasaus
skinke
olivenolje
matolje f.eks. vitaolje eller rapsolje
2 brødskiver
tørket persille
tørket basilikum
ris eller potet(mos) til 2 middager
3 dl rødvin
2 ss hvetemel
grønnsaksbuljong
1 laurbærblad
15 gram mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
matolje


 

#ukemeny #handleliste #ukemenymedhandleliste #hverdagsmat #hverdagsmiddager #middagstips

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter