hits

Skal du på en avslutning i nær fremtid?

Juni er høysesong for avslutninger. Avslutning på skole, i barnehage og sommerfester på jobb. Avslutninger på turn, fotball og musikkskole. Det er ulike tradisjoner ute og går, men et fellestrekk går ofte igjen: Ta med deg en rett/kake/salat.

Det er alltid en utfordring å finne den perfekte avslutningsmaten. Skal du gå for noe litt sunt? Hva kan du lage mye av uten å tømme lommeboka? Hva med allergier? Det er mange ting å ta hensyn til.    

Jeg har en egen kategori på bloggen som heter turmat/avslutninger - her finner du kanskje noe du kan bruke? 

Og husk at på Siris Matapp finner du en egen kategori med 20-minutters hverdagsmiddager som er som skapt for travel junidager!  

Noen forslag:

Pastasalat med paprikakylling. Har du først fått smaken på denne kommer du aldri til å lage noe annet til slike anledninger.

(For en sunnere variant kan du velge en annen type pasta) Gele i kopp er glutenfritt, genialt og populært. Lag i plastglass og ta med de en vaniljesaus  under armen.Samme med pastakopper - lag en enkel pastasalat  i porsjonsglass.Matmuffins er både sunt og enkelt å lageJeg har mange gode salater på bloggen - blant annet disse 5 supre salatene. Men en schlager på denne årstiden er definitivt salat med brokkoli og bacon. Særlig hvis det skal grilles.

Det ligger også mange, gode potetsalater under salat-kategorien.


Under dessert  og søtt på bloggen finner du også etterhvert ganske mange ulike kaker, som den populære saftige sjokoladekaka i langpanne. Mine barn forlanger cookies på alle avslutninger. Fordelen med dem er at du kan lage opp deig og fryse, eller legge i kjøleskapet natta før. Så skal de bare stekes før avreise. Veldig lettvint.

 Men denne enkle sommerkaka med bringebær og pistasj er også en favoritt her:


 

Uansett hva du lander på - husk å trekke pusten mellom slagene - snart er det sommerferie! 

6 kommentarer

Så fin blogg du hadde!!

KostholdsBloggeren: takk!:)

De oppskriftene dine er bare helt supre! Hvordan følger jeg deg? :)

ladyaugust: Følg meg gjerne på Facebook: https://www.facebook.com/SiriFossingblogg/

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google PlayFølg @sirfoss på instagram
Følg @sirfos på twitter