hits

Rødbetsalat med chevre

Rotgrønnsaker er høst, og lager du de på denne måten er det lykke i tillegg.

Jeg er veldig glad i å steke grønnsakene i ovn. Når vi har poteter til middag bruker jeg veldig ofte å lage ovnspoteter, det er både enkelt og smaker mer, synes jeg. Det gjelder alle andre rotgrønnsaker også, smaken kommer enda bedre frem etter en runde i ovnen. Særlig med noen drypp av sødme og syrlighet.

Denne salaten kan du spise som en egen rett, eller du kan bruke den som tilbehør. Uansett er den vel verdt å lage - det er deilige smaker sammen!  

 

Nok til 2

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter  

Dette trenger du

2 rødbeter
1-2 gulrøtter
grovt havsalt
2 ss olivenolje 
1 stk Chevre
1 neve salat
1 håndfull valnøtter

Dressing
2 ss olivenolje
1 ss honning
2 ss sitronjuice
salt
pepper 

slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader

Skrell rødbeter og gulrøtter, skjær i skiver og staver og legg i en ildfast form. Drypp over olivenolje og dryss litt havsalt på.

Bak midt i ovnen  i 25-35 minutter. Rør litt underveis.

Visp sammen sitronjuice, olivenolje, honning salt og pepper til en dressing. 

Ha Chevre i biter og ha med de og valnøttene de siste 5  minuttene i ovnen.

Anrett med frisk salat i bunnen, ha rotgrønnsakene over og dressing over der igjen.

Da er det mat! Deilig, deilig salat!

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Har laget en versjon av denne som er veldig lik, men har brukt søtpotet i stedet for gulerot, og ristede gresskarkjerner i stedet for valnøtter.

Veldig godt!

Mia: hørtes deilig ut!:)

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google Play



Følg @sirfoss på instagram




Følg @sirfos på twitter